Premier! A toldyuuso új dala elűzi a rossz energiákat

2024.08.16. 09:16, srecorder

toldyuuso_1.jpg

Ősszel jön az újhullámos pop- és hiphopsztárok javával dolgozó proucerpáros új albuma, amelynek első dala, a BAD ENERGY itt, a Recorderen debütál.

A toldyuuso neve ma már inkább egy erős márkajelzés, semmint egy bemutatásra váró projekt. 2022-es megalakulása óta a páros co-producerelte például Beton.Hofi legutóbbi nagylemezét, de van közös zenéjük Sisivel, Lil Frakkal, Pogány Indulóval, Co Lee-val és gyurissal is. Tavaly két albumot is kiadtak, idén pedig jött a sok műfajt (garage, drum & bass, trap stb.) jó ötletekkel vegyítő STUCK OUTSIDE, amit a Recorderen vezettek fel az EP legbulizósabb dalával, a Superstar's Dreammel.

„Alapvetően popzene ez, annak a sötétebb fajtája, igen erős elektronikus hatásokkal: dubstep, drum and bass és egyéb basszusnehéz műfajok, illetve többször visszatekintenek a közös ős-dancehallra” – írtuk a 2023-as SESSION_01 lemezükről, amit idén ősszel követ a SESSION_02.

A toldyuuso: Hamar Barnabás és Mógor Máté. Fotó: Kovács Kinga.

„A SESSION_01 című előző albumunkat előre egyeztetett időpontokban külön-külön írtuk az előadókkal, mint normál esetben. A mostani anyag esetén viszont konkrétan mindenkivel együtt írtuk két dalszerző tábor alatt. Együtt laktunk/éltünk először három napot Zamárdiban, második alkalommal pedig négy napot Budapesten. Reggeltől estig csak zenéket készítettünk, összesen 34-et, azokból választottuk ki a legjobbakat a lemezünkhöz” – mondta a toldyuuso dj-producere, Karyuu (Mógor Máté), aki korábban egy kaliforniai kiadónál adta ki dubstep és riddim zenéit, míg társa, Barney Soon (Hamar Barnabás) az elektronikus zene őshazájában, Berlinben tanult zeneszerzést és éneket.

„ŐRÜLT VAGY ZSENI?” – DOÓR, SILKSILVER ÉS A TOLDYUUSO KEDVENC 2023-AS ZENÉI

A dalszerző tábor alatt a véletlenre bízták, hogy az énekesek-zenészek közül kik alkossanak egy csapatot, és milyen műfajú zenét írjanak, ebből pedig érdekes kombinációk születtek: a lemezen lesz például hyperpop-metalcore és industrial techno is. A BAD ENERGY hookját a keresett dalszerző-énekes-producer, Johnny K. Palmer írta, a dalban szerepel még CARI is, aki a pop-punkot, az emót, a metalcore-t és az alternatív rockot ötvözve éleszt fel egy korszakot, valamint a szintén basszusnehéz zenékben utazó RealectaWimmR a trap alapokat erősíti, ő a Budapest Open Mic raptehetségkutató versenyből lehet ismerős, a 2023-as évad egyik döntőse volt, a mély grúvokat pedig ezúttal egy basszusgitáros, Székely Tamás nyomta fel.

„Azon a napon, amikor a BAD ENERGY született, nagyon fáradt voltam és ezzel együtt nem túl kreatív. Rajtam volt a nyomás, hogy össze kell rakjunk még egy utolsó zenét és már körülbelül hajnal 2-3 lehetett. Szerintem Johnny belőlem is inspirálódhatott. Hiába nehéz valami, mindig pozitívan kell hozzáállni, mert saját magadnak nehezíted meg a feladatod. Úgyhogy „get lost with your bad energy!” – mesélte Barney Soon.

A toldyuuso legközelebbi élőhangszeres koncertje augusztus 23-án lesz a Pontoonon, több meglepetésvendéggel, Facebook-esemény itt.

 

toldyuuso a Facebookon. Instagramon.

nyitókép: Antal Csenge.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/08/16/premier_a_toldyuuso_uj_dala_eluzi_a_rossz_energiakat_bad_energy
Premier! A toldyuuso új dala elűzi a rossz energiákat
süti beállítások módosítása