Swing drum & bass – Itt a toldyuuso új dala Rimóczi Dórival

2024.06.28. 10:01, srecorder

toldyuuso_rimoczi.jpg

Swinggel üti fel a reneszánszát élő drum & basst az egyre keresettebb producerduó, akik dolgoztak már Beton.Hofival, Co Lee-vel és a Wavy-vel is. A SWING DNB ráadásul a tehetséges pop-jazz énekesnő, Rimóczi Dóri debütálása is egyben. Premier!

rimoczi_dori.jpg„Volt egy jó tíz évünk, míg a drum ’n’ bass a téli álmát aludta. Ha viszont ma megnézzük a legnagyobb fesztiválokat és azok headlinereit – nem is kell nagyon messzire mennünk, hiszen jó példa erre az idei Sziget Fesztivál –, láthatjuk, hogy ismét élteti a közönség a műfajt. Ennek mi Barnival személy szerint nagyon örülünk, mert rengeteg irányba el lehet mozdulni vele zeneíráskor” – mondta el a toldyuuso dj-producere, Karyuu (Mógor Máté), aki korábban egy kaliforniai kiadónál adta ki dubstep és riddim szerzeményeit, míg társa, Barney Soon (Hamar Barnabás) az elektronikus zene őshazájában, Berlinben tanulta zeneszerzést és éneket.

A húszas éveik elején járó fiúk májusban hozták ki a STUCK OUTSIDE-ot, amit itt, a Recorderen vezettek fel az EP legbulizósabb dalával, a Superstar's Dreammel. „Stuck Outside című új EP több elektronikus stíluson megy végig: garage, drum and bass, trap, sok ötlettel, jól kidolgozott hangzással” – írtuk róla a megjelenésekor. A toldyuuso Beton.Hofi 0-jára is hozott több zenét, de dolgoztak dolgoztak ajsa luna és Lil  Frakk új lemezein is. 

„Ezt a dalt közösen kezdtük el írni abból az ötletből kiindulva, hogy mi lenne, ha csettintéssel vezetnénk fel egy drum and bass zenét. A fő akkordmenetet pedig basszusgitárral keresgéltük, mire felvettük a végleges témát, majd írtam rá egy verzét és egy refrént. Ebben a félkész állapotban csak Rimóczi Dórira várt, amit akkor még nem is tudtunk. Pár héttel később Máténál tartottunk egy 4 napos dalszerző tábort, és akkor találkoztunk a tökéletes alannyal, Dórival. Meglepő tény, hogy ez Dórinak ez lesz a legelső kiadott zenéje és már így énekel. Pofátlanul jó” – mondta Barnabás.

Rimóczi Dóri lassan 10 éve kezdte az éneklést, majd a Pesti Magyar Színiakadémia tagjaként színészkedett, jelenleg a TÁP színház társulatának tagja, és 2022 óta a Halott Pénznek vokálozik. A SWING DNB szövegének véglegesítésében Dórin és a duón kívül az underground rapper, CFL Davies segített.

„ŐRÜLT VAGY ZSENI?” – DOÓR, SILKSILVER ÉS A TOLDYUUSO KEDVENC 2023-AS ZENÉI

 

toldyuuso a Facebookon. Instagramon.

Nyitókép: Escape Plan Recordings. Rimóczi Dóri-fotó: Győrfi-Forgács Bea.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/06/28/swing_drum_bass_itt_a_toldyuuso_uj_dala_rimoczi_dorival
Swing drum & bass – Itt a toldyuuso új dala Rimóczi Dórival
süti beállítások módosítása