Az normális, hogy ellenem van a saját agyam? NORMS: 100% Hazaárulás (lemezkritika)

2024.07.01. 07:46, RRRecorder

norms.jpg

Kiabálós-csépelős hardcore, sok gitárgerjedéssel és kolomppal, frappánsan keserű-dühös szövegekkel - már ez is pompás lenne, de a NORMS valójában ennél is többet nyújt. Ez a kritika először a Recorder magazin 115. számában jelent meg.

Ha a cím nem győz meg arról, hogy ez csak jó lehet, akkor majd az első sor: „Mikróban forog a hideg polgárháború”. Első hallásra a több mint tíz éve működő zenekar a kiabálós-csépelős hardcore-t és furább, gitárgerjedős, az indulattól széteső részeket váltogatja.

Valójában ha odafigyelünk, kiderül, hogy ennél ravaszabb a zene, csak ezt elfedi, hogy egyetlen vad lendülettel szaladnak végig negyedóra alatt a tizenegy számon. Néha egészen valószerűtlen riffszerűségeket játszanak úgy, mintha azok kőegyszerű punkriffek volnának; beindulnak, leállnak; fokoznak, hogy aztán máshová jussanak el, mint ahová kéne satöbbi – mindezt anélkül, hogy holmi művészkedés gyanúja vetődhetne rájuk. És mindenképpen el kell mondani, hogy: van benne kolomp, ami köztudomásúan minden zenét jobbá tesz.

A szövegek frappánsan keserű/dühös kritikáját adják a magyar közállapotoknak és a globális kapitalizmusnak, némi egzisztenciális szorongással felütve. 

norms_cover.jpgElőadó: NORMS

Cím: 100% Hazaárulás

Kiadó: 11 PM / Total Peace

Megjelenés: 2024. május 15.

Műfaj: noisecore

Kulcsdal: Idegen ösztön

 

 

8/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/07/01/norms_100_hazaarulas_lemezkritika
Az normális, hogy ellenem van a saját agyam? NORMS: 100% Hazaárulás (lemezkritika)
süti beállítások módosítása