Heaven Sent: új zenekart alapít és első dalával debütál Daniel Aron, babapiros és HALOSARA triója

2024.06.28. 12:35, srecorder

varga-daniel-halo-geri-halo-sara.jpg

Közös pont a Bon Iver és Dijon.

A Mordái és a New Fossils szaxofonosaként ismert, szólóban Daniel Aron néven alkotó Varga Dániel két éve hozta ki Hues of Affection című debütáló EP-je, most pedig új anyaggal jelentkezik. Először alkot együtt a Háló testvérekkel, a babapiros és HALOSARA párossal, melynek eredménye a Théque Recordson megjelenő Heaven Sent single. A dal az újonnan alakult és a jövőben zenekarrá formálódó trió projektindítója, akiknek a tervei között további megjelenések és koncertek is szerepelnek.

babapiros, azaz Háló Geri neve ismerős lehet a Mongooz and the Magnet együttesből vagy akár a Meteo, a Kolibri és az O’SULLIVAN kapcsán. HALOSARA, alias Háló Sára pedig Geri nővére, aki énekesként szerepelt a legújabb mïus-albumon.

A Justin Vernont és Dijont közös hatásként idéző ​​trió debütáló kislemezük hangzása a keresztény neveltetésükből és számos más projektből is merít, amelyben részt vettek. A Heaven Sent elsőre a kortárs R&B, neo-soul és újhullámos jazz nagyágyúira emlékeztet, Erykah Badu, D'Angelo, Solange és a BADBADNOTGOOD világára.

A dal izgalmas gitártémával nyit, melyre finoman kúsznak rá HALOSARA gyengéd énekharmóniái. A groove tapadós, kiterjedt basszussal, fülledt backbeattel és szenvedélyes, mégis gyengéd gospelharmóniákkal indul. Daniel Aron szaxofonja pedig felmelegíti a darabot.

babapiros így mesélt a dalról: „A dal alapvetően a gitár és a rézfúvós szekció által játszott kórusban hallható riffből indult ki. Vicces történet, évekkel ezelőtt úgy találtam ki ezt a dolgot, mint egy élő outro-félét O'SULLIVAN Dig Gold című dalához, amely valójában soha nem készült el, és nem lett felvéve. De mindig is úgy éreztem, hogy e köré építhetünk egy dalt. Tetszik az ötlet, hogy Sárával (HALOSARA) és Danival (Daniel Aron) hasonló keresztény nevelésben részesültünk. Annak ellenére, hogy a Heaven Sent nem egy istentiszteleti ének a hagyományos értelemben, számomra mégis annak tűnik.”

 

Fotó: Rajnai Rebeka.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/06/28/heaven_sent_uj_zenekart_alapit_es_elso_dalaval_debutal_daniel_aron_babapiros_es_halosara_trioja
Heaven Sent: új zenekart alapít és első dalával debütál Daniel Aron, babapiros és HALOSARA triója
süti beállítások módosítása