Ázsiai dreampop a Lynch-i romantika jegyében. Yu Ching 黃雨晴: The Crystal Hum (lemezkritika)

2024.06.21. 10:39, Recorder.hu

yu_ching_profile.jpg

Két különböző zenei kultúra találkozik Yu Ching bizsergetően izgalmas második lemezén. Ezeket a gitártémákat nem felejtjük el egyhamar. líd. Ez a kritika először a Recorder magazin 115. számában jelent meg.

A tajvani származású, de jelenleg Berlinben élő Yu Ching 黃雨晴 második albuma azt a ritka állapotot örökíti meg, amikor két nagyban különböző zenei kultúra találkozik egymással, de az elemek keveredése még nem történt meg, hanem egymás mellett, jól kivehetően létezik minden. Így hallható az 80s ázsiai pop mellett dreampopos gitár, Casio szintik és David Lynch-i hangulatú romantika, miközben az összhatást egyszerre teszi átélhetővé és távolivá, hogy a szerző hol angolul, hol a saját anyanyelvén énekel.

Nem csak azért érdemes azonban meghallgatni a The Crystal Humot, mert páratlanul érdekes: gyakorlatilag minden száma telitalálat, Yu Ching 黃雨晴-nak nincs szüksége építkezésre két tetőpont közt. Ha valaki meg szeretné találni az idei, szintén tökéletes Cindy Lee-lemez éjszakai kistestvérét, akkor nem kell tovább keresnie.

yu_ching.jpgElőadó: Yu Ching 黃雨晴

Cím: The Crystal Hum

Kiadó: Night School

Megjelenés: 2024. április 26.

Műfaj: dreampop, lo-fi, ambient

Kulcsdal: Thunder In Heaven

 

 

9/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/06/21/yu_ching_the_crystal_hum_lemezkritika
Ázsiai dreampop a Lynch-i romantika jegyében. Yu Ching 黃雨晴: The Crystal Hum (lemezkritika)
süti beállítások módosítása