Az önkritika pozitív hatása. Childish Gambino: Atavista (lemezkritika)

2024.06.17. 11:01, Recorder.hu

donald-glover-in-amiri-fw24-sophia-vergara-in-carolina-v0-iyfmz0mvbmnc1.jpg

Jó döntést hozott a Childish Gambino néven zenélő Donald Glover, amikor a fejébe vette, hogy Atavista címmel jelentősen átszerkeszti és feljavítja 2020-as lockdown albumát, a 3.15.20-t. Ez a kritika először a Recorder magazin 115. számában jelent meg.

Néhány szám lekerült, felkerült pár új, a megmaradtak is picit feszesebbek, így ez a projekt végre ki lett maxolva és elnyerte azt a formát, amit sok kritikus hiányolt négy évvel ezelőtt. Messzire vezetne az az eszmefuttatás, hogy hány A-listás megjelenést lehetne ugyanígy újragondolni, vagy hogy van-e egyáltalán szükség annyi elkapkodott zenére, amennyit kiadnak a mai sztárok, annak mindenesetre lehet örülni, hogy Donald Glover önkritikát gyakorolt.

Az Atavistát érdemes hallgatni, például az Algorhythm vagy a Psylocibae ugyanolyan jó, mint 2020-ban, míg a Human Sacrifice című új szám remekül gondolja tovább saját ötletekkel a The Weeknd-hangulatú felütését, a Little Foot Big Foot pedig hozza azt a felszabadult játékosságot, ami mindig is a legjobb Childish Gambino-számok védjegye volt.

childish_gambino.jpgElőadó: Childish Gambino

Cím: Atavista

Kiadó: mcDJ Recording

Megjelenés: 2024. május 13.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Human Sacrifice

 

 

8.5/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2024/06/17/az_onkritika_pozitiv_hatasa_childish_gambino_atavista_lemezkritika
Az önkritika pozitív hatása. Childish Gambino: Atavista (lemezkritika)
süti beállítások módosítása