„A legféltettebb kincsemet sikerült elveszteni” – Magidom-klippremier: Hallod-e?

2024.06.17. 11:22, srecorder

xx.jpg

Visszafelé pörgő, csavaros-emberrablós klippel debütál a Magidom Hallod-e? című dala.

Tavaly ősszel itt, a Recorderen mutatkozott be a Magidom új lemeze, a Plakátmagány folytatásának is tekinthető Esendő halandó, ami az emberi tökéletlenség és törékenység különböző rétegeit fejtegette indie popos, akusztikus folkos dalokban. A zenekar eddigi legkomplexebb anyagához jó pár videoklip készült (Jól áll a sötét, Utolsó utáni, Kalózok, Mosom a kezeim, Esteledik, Esendő halandó), most pedig a Hallod-e? című dalra forgatott kisfilm is debütál. A klip rendezője Mucha Oszkár, aki a színházi világból jön, de több zenekarnak is készített már egyedi látásmódú videókat. Az operatőr-vágó Kevély Máté volt, a szerepeket pedig a zenekar tagjai alakították.

„Szerettünk volna kilépni a komfortzónánkból, ezért is kértük fel Mucha Oszkárt, hogy hozzon egy olyan koncepciót, amire mi biztos nem gondolnánk. Így is lett, a klip hangulatában teljesen elüt a korábbi videós munkáinktól, sötétebb, merészebb a történet, mégis szoros kapcsolatban van a dal mondanivalójával, pozitív végkicsengésével. Kíváncsiak vagyunk, hogyan értelmezik majd a nézők! A munka több forgatási napot ölelt fel, a legnehezebb ügy egy mentőautó beszerzése volt, de végül ezt is sikerült megoldani. Nekem főszereplőként szinte csak feküdnöm kellett egy pizsamában, de a többiek fizikailag is kitettek magukért, mert sokszor ide-oda kellett cipelniük. Nagyon sok saját energiát forgattunk be a projektbe, ami reméljük visszaköszön a végeredményben is” – mesélte Benyhe Róbert énekes-gitáros.

A Magidom legközelebbi budapesti koncertje augusztus 7-én lesz az A38 tetőteraszon a Meztelen Diplomaták társaságában. JegyvásárlásFacebook-esemény.

 

Magidom a Facebookon. Instagramon. Tumblren.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/06/17/a_legfeltettebb_kincsemet_sikerult_elveszteni_magidom_klippremier_hallod-e
„A legféltettebb kincsemet sikerült elveszteni” – Magidom-klippremier: Hallod-e?
süti beállítások módosítása