„Olyan nyomasztó, hogy elvárás, hogy magad mindenhogy meg kell szeretned” – cserihanna-dalpremier

2024.03.28. 11:06, srecorder

cserihanna_szornyvagyok.jpg

Szörnyűnek vélt arcával néz szembe új, lo-fi beütésű dalában cserihanna, ami pont olyan frappáns, finoman ironikus és kellemetlenül, de felszabadítóan őszinte, mint azt a debütáló nagylemezén, a Kikötőn már megszokhattuk tőle.

„A Szörny vagyok című szám egy intim vallomás arról, hogy milyen az általunk csúnyának vélt arcunk, hogy az önutálat hogyan változtat át minket időnként frusztrált szörnyekké, és milyen az, ha a hozzánk legközelebb állók elől ezt minden igyekezetünk ellenére sem tudjuk elrejteni. A legelviselhetetlenebb verziónkat ugyanis a barátaink, a párunk vagy a családunk is megtapasztalják időnként, sőt néha egyenesen ők esnek áldozatául ennek a bennünk feléledő szörnynek. A legmélyebb félelmemet, a saját szerethetőségemmel kapcsolatos kételyeimet igyekeztem ebben a dalban megfogalmazni” – árulta el cserihanna.

A ma debütáló Szörny vagyok időzítése nem véletlen, Hanna pont egy hét múlva, április 5-én szakít az önostromló gondolatokkal az Akvárium Klub Lokáljában, ahol az önelfogadás jegyében lehet majd bulizni: „Húzzátok fel azt a pulcsit, amiről fogalmatok sem volt, hogy milyen alkalomra való! Indulás előtt még egy plusz sapka, zöld rúzzsal, és lila térdvédővel! Vedd fel CSAK AZÉRT IS azt az inget, amire beszólt az a szemétláda, hogy nem áll jól! Gyere el, énekelj hamisan, üvöltözz, amikor suttogni kéne, és breaktáncolj pizsamában a wc előtt, miközben sírsz!” – írta a már most telt házas koncertről Hanna, amin az Arénában Dzsúdlónak is nyitó, az altpopot elektronikával játszó Lenkke_ lesz a vendég. Facebook-esemény.

„A TOTÁLIS HÜLYESÉG ÉS A VÉRKOMOLYSÁG ORGANIKUSAN KEVEREDIK BENNEM” – INTERJÚNK CSERIHANNÁVAL

 

cserihanna a Facebookon. Instagramon.

Borítófotó: Márkus Sándor.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/28/olyan_nyomaszto_hogy_elvaras_hogy_magad_mindenhogy_meg_kell_szeretned_cserihanna_szorny_vagyok
„Olyan nyomasztó, hogy elvárás, hogy magad mindenhogy meg kell szeretned” – cserihanna-dalpremier
süti beállítások módosítása