Több pogót az edzőtermekbe! Diesel Dudes: New Muscles (lemezkritika)

2023.09.28. 11:14, FRecorder

20220821_173802_209189.jpg

Az EBM-revival előfutáraként feltűnt kaliforniai Diesel Dudes új lemeze töményebb, nyersebb és táncolhatóbb. Ez a kritika először a Recorder magazin 107. számában jelent meg.

A Diesel Dudes duó bő tíz éve bukkant fel Oakland bugyraiból a később berobbant nemzetközi EBM-revival előfutáraként és azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy míg zeneileg kábé követték a műfaj old-school irányvonalát, a szövegeikben abszurdig tolva figurázták ki annak izomfétisizmusát, többek közt azon keseregve, hogy korán zár a konditerem, mindezt halálosan komolyan előadva, miközben a közönségük a pogózás mellett spontán fekvőtámaszozásba kezdett.

Most meg itt van ez a stílusosan New Muscles címen futó új album, amin még emelték is a tétet. A testedzősdi nyilván megint központi szerepet kapott, de mellette van például egy, a jéghokimeccsek ikonikus felületegyengető gépéhez, a Zambonihoz írt kvázi szerelmesdal is, a zene pedig még a korábbiakhoz képest is egy jókora fokkal töményebb, nyersebb, táncolhatóbb és (a legjobb értelemben véve) bunkóbb lett.

dieseldudes.jpgElőadó: Diesel Dudes

Cím: New Muscles

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2023. augusztus 4.

Műfaj: EBM

Kulcsdal: Farm To Factory

 

 

9/10

Frank Olivér

https://recorder.blog.hu/2023/09/28/diesel_dudes_new_muscles_lemezkritika
Több pogót az edzőtermekbe! Diesel Dudes: New Muscles (lemezkritika)
süti beállítások módosítása