Jövőre a 20 éves Halott Pénz a Puskás Arénában!

2023.08.15. 17:21, srecorder

halottpenz_2023.jpg

Eddig csak nemzetközi sztárok léptek fel a felújított Puskás Arénában, Red Hot Chili Pepperstől a Rammsteinen át a Depeche Mode-ig, de jövőre kiderül, hogy a népszerű magyar zenekarok is meg tudják-e tölteni a stadiont, ugyanis Marsalkó Dávidék 2024. június 8-án a Puskás Arénában ünneplik meg a Halott Pénz-sztori 20. születésnapját.

2004-ben jelentek meg Marsalkó Dávid első dalai Halott Pénz néven, 2013 óta pedig már egy hétfős zenekarral aratott egyre nagyobb sikereket. Az első áttörést 2012-ben a Feneked a gyengém című dal jelentette, „mert a Petőfi Rádió elkezdte rotációban játszani. Sokan azt hitték, együtt kocsmázok a szerkesztőkkel, pedig nem: csak otthagytam egy CD-t a portán, és valakinek megtetszett. A VIVA TV-n is jött egy fordulat, talán épp az Angarddal, hogy nyitottak az underground zenék felé, és a Hősöktől a Halott Pénzig rengeteg hiphopelőadót kezdtek játszani. 2010 és 2013 között ezzel párhuzamosan lezajlott egy generációváltás is a hazai könnyűzenében, amibe nagyon jól bele tudtunk kapaszkodni. A hazai piac vágyott az új arcokra, ennek folyományaként robbant be például a Punnany Massif és lett sikeres A feneked a gyengém is” – mesélte az áttörésről Marsalkó Dávid a Recorder 2019-es címlapinterjújában.

„FIGYELEK ARRA, HOGY NE CSESSZÜK EL” – MARSALKÓ DÁVID-INTERJÚNK.

Az első teltházas klubkoncertek után – elsőként töltötték meg három egymást követő este az Akvárium NagyHallt – hamar a fesztiválok headliner sávjában találták magukat. A Halott Pénz egyike azon kevés hazai zenekaroknak, akik a Sziget Fesztivál Nagyszínpadának is visszatérő fellépői (játszottak ott idén is), a legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban már tizenkétszer adtak teltházas koncertet. Sőt, közben háromszor megtöltötték a Papp László Budapest Sportarénát is, most pedig a 20. születésnapjuk alkalmából még eggyel emelik a tétet és az ország legnagyobb koncerthelyszínén, a Puskás Arénában adnak koncertet 2024. június 8-án.

A jegyvásárlás augusztus 16-án 10 órakor nyílik meg a regisztrált Live Nation-tagok számára, a teljeskörű jegyértékesítés pedig augusztus 18-án, 10 órakor indul a www.livenation.hu oldalon. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/08/15/jovore_a_20_eves_halott_penz_a_puskas_arenaban
Jövőre a 20 éves Halott Pénz a Puskás Arénában!
süti beállítások módosítása