Ha egyszer sikeres leszek, építek egy hegyet, amin nyithatunk egy helyet. Wavy: BABEL (lemezkritika)

2023.06.22. 10:58, RRRecorder

wavy_band.jpg

A Wavy kollektíva bemutatkozó, dupla lemezén van minden és mindenki. Hogyhogy mégsem lesz ebből káosz? Ez a kritika először a Recorder magazin 105. számában jelent meg, a BABEL című lemezt most szombaton mutatják be a Turbinában.

A Wavy kollektíva bemutatkozó lemeze pont amiatt jó, ami miatt nem kéne működnie. Van magyar és angol nyelvű rap (meg nem mondanád, hogy magyaroktól); mintázós jazzes hiphop, ugyanennek hangszeres változata, nyomott újsulis kattogás, jazzes beütésű trap, R&B-hatás satöbbi. A rappelést is sokfelől közelítik a Wavy-tagok és az olyan vendégek, mint Figura, gyuris, Szalai és a titokzatos (?) KizzaPing69. Még a műfajon kívülről is jöttek sokan: Solére, Nagy Emma, HOLI és mások. Az alapok nagy részét Blaize és Dom Beats jegyzi, de ezeken is sokan dolgoztak.

Ám a hibátlan dramaturgiájú szerkesztésnek köszönhetően az összhatás a káosz helyett olyan, mintha egy pompás ízléssel összeállított mixtape-et hallgatnánk, vagyis a szervezőerő a nyitott és (a műfaj, a csapat iránt) lelkes hozzáállás. Egyenletes a színvonal, nincsenek kiugró slágerek, és nem is hiányoznak; a sztárvendégek egyenrangúak az újabb arcokkal.

Ha azt kéne bizonygatnom valakinek, hogy tök jó korszakát éli a magyar hiphop, ezt biztos megmutatnám neki.

wavy.jpgElőadó: Wavy

Cím: BABEL

Kiadó: Wavy

Megjelenés: 2023. 

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Nem szaladok

 

 

8/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/06/22/wavy_babel_lemezkritika
Ha egyszer sikeres leszek, építek egy hegyet, amin nyithatunk egy helyet. Wavy: BABEL (lemezkritika)
süti beállítások módosítása