„A csütörtök estém vége az gyakran vasárnap reggel van” – Premier! Perrin x 6363: reggel

2023.06.09. 11:09, srecorder

soma-gege-09720.jpg

Magyar és külföldi featekkel telepakolt első nagylemezén dolgozik a hetvenes-nyolcvanas évek soulos-funkys hangzását mai indie popba átrántó Perrin. A jövőre érkező anyagról itt az első dal 6363-mal, a reggel, ami tökéletes le- és felvezetése a bulis nyári estéknek.

Egy éve debütált a Recorderen a Palotai Soma szólóprojektjeként indult, de élőben ötfős zenekarrá bővülő Perrin első magyar nyelvű dala, az Álomnapló, amit jövőre már egy nagylemez követ. A dalokat összefűzi majd egy koncepció, amiről Soma még nem mondott részleteket, de annyit tudni lehet, hogy magyar és angol nyelvű dalok szerepelnek rajta vegyesen (túlsúlyban a magyarok), és featlemez lesz hazai és külföldi vendégekkel. A készülő albumról elsőként a reggel című funky-pop debütál, benne a Perrintől megszokott bulis-elvágyódós hangulattal, és 6363 frappáns-poénos soraival.

„Gegével már régóta terveztem együttműködni és azért esett rá a választás, mert mostanában többet lógtunk együtt és szorosabb lett a barátságunk. Nagyon bírom a szövegeit, dolgoztunk már korábban együtt, vájbolta ezt a beatet, gördülékenyen ment a közös munka. Nem mellesleg a Perrin live formáció gitárosa, Varga Gergő játszotta fel a gitártémát, társproducerként Kiss Balázs Márton, azaz Tzapa segített befejezni a dalt és ő is mixelte, a mastert pedig Czirják Tamás (Jazzbois) készítette. Ez az első megjelenésem a Mertez kiadónál, az ő gondozásukban fog megjelenni majd a teljes anyag” – mesélte Soma a reggelről.

„Június 10-én, szombaton délelőtt egy brunch keretében előadjuk a dalt Gegével, Tzapa pakolja majd alánk az alapot és Varga Dzsí is beszáll gitáron. Az eseményt a Központban tartjuk, ahol az első 16 vendég ingyen ehető merchöt, tehát reggelit kap ajándékba. Azért is érdemes eljönni, mert az idei nyáron ritkábban találkozhat velem majd a közönség, mert az albumírásra szeretnék koncentrálni” – fűzte hozzá Soma, aki a nyáron klipet is forgat majd a reggelhez, a következő dalát pedig ősszel hozza majd ki. Facebook-esemény.

soma-gege-09660.jpg

Soma 2021-ben hozta ki High On Glitter EP-jét, amiről a Zen Mode című dala YouTube-on már majdnem egymillió lejátszásnál tart. A Perrin live azóta koncertezett a Budapest Parkban LP és Parov Stelar előtt, Majka mentoráltjaként részt vett a Yettel tehetségsegítő programjában, amelynek keretében a Szabadság téren adtak egy nagykoncertet, és a Budapest Parkban is ők voltak tavaly Majka előzenekara. Soma idén tavasszal Monkeyneckkel adott ki közös dalt (Work It Out), dj-ként is fel-felbukkant a budapesti éjszakában, de ideje nagy részében első nagylemezén dolgozik. Mi még két éve interjúztunk vele, amikor a magyar popzenéhez tapadó előítéletekről, a nyolcvanas évek iránti nosztalgiájáról, és arról is kérdeztük, hogy miért tetováltatta magára Zámbó Jimmy születési dátumát.

 

Perrin a Facebookon. 6363 a Facebookon.

Fotók: Hegyi Júlia Lily.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/06/09/_a_csutortok_estem_vege_az_gyakran_vasarnap_reggel_van_premier_perrin_x_6363_reggel
„A csütörtök estém vége az gyakran vasárnap reggel van” – Premier! Perrin x 6363: reggel
süti beállítások módosítása