Hat országot érintő európai turnéra indul Azahriah

2023.06.08. 13:51, srecorder

azahriah-euturne.jpg

Novemberben hétállomásos európai turnéra indul Azahriah, amelynek részeként a legendás Factory Recordshoz köthető manchesteri klubban is fellép.

A még mindig csak 21 éves Azahriah lépett már fel külföldön: januárban a legfontosabb európai showcase fesztiválon, az Eurosonicon aratott sikert a szakmai képviselőinél, erről májusi nagyinterjúnkban is mesélt. „Az Eurosonicon 15-20 ember előtt léptem fel, és amikor láttam, hogy a bárpultnál ülő csávó is bólogat, pedig azt se tudja, ki vagyok, és nem érti a nyelvet se, amin énekelek, mégis elviszi a zene, az a legjobb visszaigazolás. Mint amikor csecsemők táncolnak egy zenére: az biztos őszinte vélemény” – mondta.

Azahriah élő show-ja itthon már a legnagyobb volumenű produkciók közé tartozik, márciusban a Sportarénát, júniusban a Budapest Parkot töltötte meg egy látványos koncerten. A magyar popszakma sok évtizedes kérdése, lehet-e olyan, a mainstream fősodrába tartozó sztár, aki nemzetközileg is releváns előadóvá válik: az első pillanattól nagyon tudatosan építkező Azahriah most ebbe az irányba tesz még egy lépést. Pár hete megjelent nagylemezén a karibi Queen Omega az egyik közreműködő: a Four Moods 2 a tökéletes példája annak, hogy Azahriah művészi nyelve univerzális.

Azahriah Londonban, Párizsban, Berlinben, Bécsben, Prágában, Varsóban és Manchesterben fog fellépni, és popkulturális érdekesség, hogy a turné manchesteri állomásának helyszíne nem más, mint a Joy Division, a New Order, vagy a Happy Mondays lemezeit kiadó, legendás Factory Recordshoz köthető klub, a FAC 251, ami 2010-ben nyílt meg a kiadó egykori helyén Peter Hook, valamint a szintén legendás Hacienda egykori belsőépítésze, Ben Kelly közreműködésével. A turné november 2-án indul a bécsi Szenében, aki utazna, annak ez lesz a legközelebbi állomás.

Nagyinterjúnkban arról is kérdeztük Azahriah-t, hogy elhiszi-e, hogy világsztár lehet, és elszállt-e valaha a sikereitől - a beszélgetést ide kattintva tudjtátok elolvasni. (Az Azahriah-címlapos Recorder magazint itt tudod beszerezni, vagy ide kattintva házhoz is rendelheted.) Azahriah előző, sportarénás koncertjéről itt írtunk részletesen, a június 2-ai, Budapest Parkos fellépéséről pedig itt egy pazar fotógalériaA ló túloldalán-t annak idején 2022 legjobb magyar lemezei közé választottuk, a kritikánk arról az albumról itt olvasható. Ha pedig kíváncsi vagy Azahriah egyik legelső interjújára, amit zenészként adott még a Camouflage megjelenése előtt, akkor ide kattints.

https://recorder.blog.hu/2023/06/08/hat_orszagot_erinto_europai_turnera_indul_azahriah
Hat országot érintő európai turnéra indul Azahriah
süti beállítások módosítása