„Lassan kihagyhatatlan a repertoárból” – Premier! The Pontiac: Ha menni kell

2023.03.17. 08:10, srecorder

dsc_4892.jpg

Koncerten már sokszor játszották, de most végre klipet is kapott a The Pontiac új dala, ami az elengedés témáját járja körbe. A Csak a csend van után ez a nyár elején érkező új nagylemezük második előfutára. Premier!

A dallamos rockzenét játszó, alteres-bluesos Pontiac 2017-ben indult, és ebben az évben jelentették meg első EP-jüket is, a Morning Raint, amit két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett. Első anyagaikat angolul írták, és sokkal jobban táplálkoztak a blueshagyományokból. 2020-ban váltottak magyar nyelvre, és ez a zenére is kihatott, a 2021-es Jöhet velünk bárkin már nyitottak a poposabb dallamok felé: a magyar nyelvű számok közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést, ha a lejátszási számokat nézzük. Tavaly a Yettel Stage tehetséggondozó programjában is részt vettek, amelynek keretében klipet forgattak a Csak a csend van című dalukhoz, és felléptek a Szabadság téren a Margaret Island, a Punnany Massif és Majka társaságában.

„MEG KELLETT ÁLLNUNK A BUSSZAL ÉS MEGÉLNI AZT A PILLANATOT” – THE PONTIAC-INTERJÚNK

Nagy Barnabás, a zenekar frontembere így mesélt a Ha menni kell-ről: „Mindig kihívás végigénekelni koncerteken, de szeretjük ezt a dalt, szeretjük játszani, más a hangvétele és a hangszerelése, mint az eddigieknek, és azt hiszem, lassan-lassan kihagyhatatlan a repertoárból.” A személyes hangvételű dal klipjét a Toma Pictures készítette. Eredetileg egy mood videót terveztek, de forgatókönyvírás közben jött az ötlet, hogy jó lenne, ha ez egy koncerthelyzet lenne, ahol minden asztalnál egy mikrotörténet zajlik. A dal mondanivalójához nem kapcsolódik szorosan a klip, de a hangulata visszaadja a benne foglalt érzéseket.

A Pontiac nemsokára kiadja friss lemezét is: „Abban hasonló lesz, hogy sokféle világot érintenek a dalok, az egészen csupasz akusztikus hangzástól a keményebb hangvételűig. Kevesebb dal lesz rajta, mint az előzőn, de nincs hiányérzetünk, én azt gondolom, és borzasztóan várom, hogy megmutathassuk!”

A zenekar előtt izgalmas év áll: a Budapest Park nyitóbuliján az Aurevoir. előzenekarként játszanak (jegyvásárlás, Facebook-esemény), a lemezbemutató koncert a nyár elejére várható, majd jön a fesztiválszezon, ősszel pedig szintén az Aurevoir. társaságában koncerteznek vidéken.

 

The Pontiac a Facebookon.

Fotó: Andrási Ingrid

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/03/17/_lassan_kihagyhatatlan_a_repertoarbol_premier_the_pontiac_ha_menni_kell
„Lassan kihagyhatatlan a repertoárból” – Premier! The Pontiac: Ha menni kell
süti beállítások módosítása