„Ez a fétisem felőröl” – Klippremier! Blahalouisiana: Kedvenc rögeszmém

2023.01.13. 10:51, srecorder

blahalouisiana_1.jpg

Párkapcsolati vámpírok örökkévalóságig tartó rehabilitációja a Blahalouisiana új klipjében, amely a Nagy Ő mítoszát igyekszik porig rombolni. Vadas Géza poénos-gótikus klipjéről néha még Taika Waititi és Jemaine Clement zseniális sorozata, a Hétköznapi vámpírok is eszünkbe juthat.

A Blahalouisiana szerint nem érdemes ragaszkodni ahhoz az elképzeléshez, miszerint a sors mindenkinek előre elrendelt egy és csakis egy tökéletes társat. Szélsőséges esetben ez a ragaszkodás akár egy párkapcsolati öngyilkossággal is felérhet. Talán innen is jött, hogy humoros, vámpíros klipet forgassanak: a videó szereplői már emberöltők óta hiába várják az igazit, és ennek következtében kielégíthetetlen szerelmi vérszívókká váltak. Összegyűltek egy elátkozott kastélyban, hogy önsegítő kört alkotva próbálják átvészelni az elvonási tüneteket. A kisfilmen az örökkévalóságig tartó rehabilitáció mindennapjaiba nyerünk bepillantást.

„Augusztus végén lementem öt napra Révfülöpre elszakadni a világtól, lenyugodni, illetve azzal a céllal is, hogy új dal szülessen. Könyvekkel, füstölőkkel, régi olasz filmeket letöltve a laptopra és persze gitárral. Leírtam Szaja szövegét egy füzetbe, és gondolkoztam a parton, merre lehetne vinni a sorait. Egy lendületesebb groove alapú ötlet jött. Aztán a teremben a hangszerelésnél mindenki hozzátette a magáét, így lett egy újabb karcos rockdalunk, amit nagyon jó koncerten játszani. Weil Andris producerelte, mixelte és maszterelte csakúgy, mint az Éllek túl-t, illetve a Hozzánk idomult éjjel az ég című albumunkat” – mondta Jancsó Gábor, a zenekar dalszerző-basszusgitárosa az új dalról, amivel nem tévedhetnek azok, akiknek a legutóbbi Blaha-lemezről bejött például a Sokat bír vagy az Aki nincs még ébren. A Kedvenc rögeszmém egyébként már a második dal az Éllek túl után a zenekar készülő új lemezéről.

A Blahalouisiana január 19-én és 20-án dupla A38-as koncerttel zárja a Sokat bír turnét, ahol végigveszik az eddigi négy lemez legnagyobb slágereit, mielőtt újra stúdióba vonulnánk. Mindkét koncertre minden jegy elkelt. Facebook-esemény.

 

„HA MOST FOROGNA A CSINIBABA 2, TÖKRE BÍRNÁM, HA EZ IS BENNE LENNE” – BLAHALOUISIANA-INTERJÚNK.

 

Blahalouisiana a Facebookon. Instagramon.

fotó: Vadas Géza

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/01/13/dal_es_klippremier_blahalouisiana_kedvenc_rogeszmem
„Ez a fétisem felőröl” – Klippremier! Blahalouisiana: Kedvenc rögeszmém
süti beállítások módosítása