Mixtape apámnak. Kenny Beats: LOUIE (lemezkritika)

2022.10.29. 14:06, RRRecorder

kenny.jpg

Az egyik leghíresebb (nem csak) hiphop-producer mondanivaló hiányában nem is akart szólólemezt csinálni, csak aztán közbeszólt egy diagnózis. Ez a kritika először a Recorder magazin 98. számában jelent meg.

Kenny Beats a legnevesebb beatmakerek/producerek közé tartozik. Vince Staples, Denzel Curry, Rico Nasty zenéi mellett az IDLES negyedik lemezén is dolgozott; YouTube- és Twitch-csatornája is népszerű. De szólólemezt nem akart csinálni, mert nem volt mondanivalója, mígnem édesapjánál rákot nem diagnosztizáltak.

A szerencsére életben maradt apja által neki készített mixtape-ek inspirálták ezt a lemezt, ami kifejezetten életigenlő, soul-mintázó instrumentális hiphop (vagyis beugrik néhány rapperhaver, de jobban el vannak dugva, mint az ének-sample-ök), a rádiózással is próbálkozó apa és a kis Kenny archív hangjával megszórva.

Jóval gazdagabb, kidolgozottabb és rétegzettebb ez a zene, mint az átlagos beat tape-ek, igazán jólesik hallgatni. Csak néha megvillantja, hogy ennél is többet tud – mint a pszichedelikus Moire vagy a záró, indázó-perkusszív Hot Hand –, és ilyenkor azért lehet sajnálni, hogy nincs több ilyen igazán egyéni pillanat.

kenny-beats-louie.jpgElőadó: Kenny Beats

Cím: LOUIE

Kiadó: XL

Megjelenés: 2022. augusztus 31.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Hot Hand

 

 

7/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/10/29/kenny_beats_louie_lemezkritika
Mixtape apámnak. Kenny Beats: LOUIE (lemezkritika)
süti beállítások módosítása