Mesterien vezetik a hallgatót. KYTARO: Temporary Internet Files (lemezkritika)

2022.07.01. 15:06, RRRecorder

kytaro_band.jpg

A KYTARO példásan nagy figyelmet fordít a vizuális megjelenésre, emlékezetes videókra; tudják azt is, hogy fél-, de legalább negyedsiker egy önmeghatározás, amire felkapja a fejét az ember, miszerint: „pseudo-exotic psych-math”. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

A szinti-gitár-dob felállású trió első nagylemeze beváltja az ígéreteket. A lényeg ebben a műfajban az, hogy a zene adjon valamit azon túl, hogy hú, hányperhányados ritmusok és nahát, milyen váltások. A Temporary Internet Files is tele van ilyesmikkel; szinte metálos zúzástól elektronikus kalandozásokon át kórusrészletekig és keleties dallamokig sok mindent sodor magával a zene.

Ugyanakkor a számok határozott ívet járnak be, van bennük dráma; mi több, a KYTARO akár a hatásvadászatig is elmerészkedik, de ebben is tudják, hol a határ. Mesterien vezetik a hallgatót a beláthatatlan kanyarok és a ráismerés örömét nyújtó, erős motívumok között. Mi több, még a meztelen nők is megvannak, hiszen a címbeli mappában őket találta Dexter, a gitáros 12-13 éves korában.

kytaro.jpgElőadó: KYTARO

Cím: Temporary Internet Files

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2022. április 18.

Műfaj: matek-elektro-rock

Kulcsdal: Non-Binary

 

 

8/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/07/01/kytaro_temporary_internet_files_lemezkritika
Mesterien vezetik a hallgatót. KYTARO: Temporary Internet Files (lemezkritika)
süti beállítások módosítása