Talán mindegy is. Mayberian Sanskülotts: God Tiger Need Chemical Works (lemezkritika)

2022.06.13. 14:46, vferi

kritika_1.jpg

A Mayberian Sanskülotts pont egy hónappal ezelőtt jelentkezett az ötödik lemezével, amiről szerzőnknek nem csak a The Cure jutott eszébe, hanem Kosheen is. Ez a kritika először a Recorder magazin 94. számában jelent meg.

Ki-ki a maga módján várhatta, hogy a Mayberian Sanskülotts ismét egy új anyaggal jelentkezzen. Akik még emlékeznek Csordás Zitáék korai, önmarcangoló hálószoba-pop hangvételére, az alternatívabb, neadjisten speciálisabban magyar hangulatú szorongásokat és lebegéseket keresgélhetik most is tovább. Fognak is belőle találni, de az egykorinál már lényegesen kevesebbet.

Jobban járnak azok, akik az édesebb pirulát nyelték le és tudomásul vették, hogy a Mayberian valószínűleg végérvényesen egy profi és nemzetközi úton kíván járni. Lehetne azért méricskélni, hogy kilóg-e a lóláb, hogy egy nem tisztázott okból feltétlenül angol nyelven megszólalni kívánó magyar zenekart hallunk-e (igen), de ennél sokkal érdekesebb az a finoman tündöklő generációs (?) varázs, ami rajta ül az egész albumon. A lemezt hallgatva érezzük, hogy már nem csak a kései The Cure a múlt, hanem Kosheen is, az ezredforduló elektronikája is, kinek-kinek esetleg a kvázi fiatalsága is. Talán mindegy is, hogy mennyire tudatos mindez. 

mayberian.jpgElőadó: Mayberian Sanskülotts

Cím: God Tiger Need Chemical Works

Kiadó: Tom-Tom

Megjelenés: 2022. május 13.

Műfaj: nightmarepop

Kulcsdal: God Tiger

 

 

7.5/10

Papp Gábor

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/06/13/mayberian_sanskulotts_god_tiger_need_chemical_works_lemezkritika
Talán mindegy is. Mayberian Sanskülotts: God Tiger Need Chemical Works (lemezkritika)
süti beállítások módosítása