Jövőre Bécsben koncertezik Bruce Springsteen

2022.05.24. 11:41, srecorder

springsteen-vanzandt.jpg

2023-ban világkörüli turnéra indul zenekarával és átjön Európába is Bruce Springsteen. Magyar dátum szokás szerint nincs az állomások között, de szerencsére megint csak Bécsig kell utazni az élményért.

Július 18-án, a bécsi Ernst Happel Stadionban lép fel Bruce Springsteen a zenekarával, az E Street Banddel, amellyel hat éve koncerteztek utoljára. 2017 óta Springsteen több, mint 250 alkalommal lépett fel a Broadway-n színházi előadásával (ami elérhető a Netflixen is), aztán jött a 60-70-es évek gazdagon hangszerelt heartland rockjához/folk-popjához visszanyúló Western Stars című szólólemez, majd a Covid, és bár 2020 végén a Saturday Night Live-ban két számot is előadtak a Letters To You című albumról, koncertezni nem akartak, amíg nem lehetett azokat teljes biztonságban megrendezni. (Springsteen több interjúban is beszélt arról, hogy nem szeretné kitenni a megfertőződés veszélyének se a közönségét, se a zenekarát - emiatt az SNL-ben sem teljes létszámban léptek fel.)

FŐNÖKÖSDI – BRUCE SPRINGSTEEN A-TÓL Z-IG.

Azóta a Főnök kiadott egy beszélgetős könyvet (és egy podcastot) Amerika másik (volt) főnökével, Barack Obamával, akivel még az egykori elnök 2008-as kampányában ismerkedtek meg, majd össze is barátkoztak (a feleségeik is, az E Street Band-gitáros Patti Scialfa és Michelle Obama), illetve házi vágó-rendezőjével (Thom Zimny) leporolt és felújítva kihozott egy parádés koncertfilmet (The Legendary 1979 No Nukes Concerts), amin az akkor 31 éves Springsteen és zenekara csúcsformában játszik.

További turnédátumok és jegyinfók Springsteen honlapján.

springsteen2013turne.jpg

fotó: Kevin Winter (Getty Images)

https://recorder.blog.hu/2022/05/24/jovore_becsben_koncertezik_bruce_springsteen
Jövőre Bécsben koncertezik Bruce Springsteen
süti beállítások módosítása