„Hátrahagyok mindent, mi volt, mindent, mi voltam egykor” – Dalpremier! Meszecsinka: Ég veletek

2022.05.16. 11:29, srecorder

meszecsinka_schmaus_dora.jpg

Három évvel az Állj bele a mélybe című lemezével után, amit mi mutattunk be a Recorderen és az év legjobb magyar lemezei közé is beválogattunk, elkészült új albumával a pszichedelikus világzenét játszó Meszecsinka, amelyről az első dal szintén itt, a Recorderen debütál, a lemezbemutató koncertet pedig június 7-én tartják a Kobuciban.

„Hatalmasat változott az életem az elmúlt egy évben, de amikor ezt a dalt írtam (2 éve), még nem tudtam, mit hoz a jövő. Ezt a változást énekelem meg, azt hiszem, benne van a lényeg: hátrahagyok mindent, mi volt, mindent, mi voltam egykor” – mondta a népi hagyományokat, ősi transzzenéket és rockos hangszerelést elegyítő Meszecsinka énekese, Oláh Annamari az Ég veletek-ről.

„Még friss bennünk a felvétel technikai folyamata, még nem látjuk át az új lemezt egy egészként. Az előző albumok is az előző években megírt dalok összességeként lettek felvéve, utólag álltak össze egy külön, számunkra is új jelentést hozó egységgé. Egy biztos: ez a lemez abban hasonlít a korábbi munkainkra, hogy nem hasonlít rájuk. Nagy köszönet Fenyvesi Marcinak, aki a keverés mellett a felvételekben is segített kreatív ötletekkel és producerként is hagyott nyomon a dalokon” – fűzte hozzá Biljarszki Emil gitáros-billentyűs az új albumról, amely Árnyék címmel a német Nordic Records / CPL Music gondozásában jelenik meg.

Az Árnyék először a júniusi lemezbemutató koncerten lesz kapható, ahol Fenyvesi Márton gitáros-producer is fellép a zenekarral, akivel nemcsak az új dalokat játsszák el, hanem néhány régit is újragondoltak. Előttük Paár Julcsi új formációja, az Uljana Quartet lép fel, amit debütáló koncertjük előtt mutattunk be egy interjúban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

A Meszecsinka áprilisban négyállomásos bulgáriai turnén volt (erős kötődés fűzi őket az országhoz, hiszen a nevüket (magyarul Holdacska) is egy bolgár népdalból kölcsönözték), az Ég veletek single borítóján pedig egy orosz népi hangszeren, guszlin kíséri magát Annamari.

fotó: Schmaus Dóra

Meszecsinka a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/05/16/_hatrahagyok_mindent_mi_volt_mindent_mi_voltam_egykor_dalpremier_meszecsinka_eg_veletek
„Hátrahagyok mindent, mi volt, mindent, mi voltam egykor” – Dalpremier! Meszecsinka: Ég veletek
süti beállítások módosítása