Ysra – Itt az első dal a Meszecsinka, a Pásztorhóra és az Odd ID tagjainak új szupergroupjától

2023.11.07. 12:55, srecorder

ysra_bidaniphotography_com_small.jpg

Új világzenei szupergroup Keck Máriával, a Meszecsinka és a Pásztorhóra zenészeivel. A Ysrának már az első dala is túlmutat a világzenén.

Keck Mária sokoldalú művész: énekes, táncos, zenész és zeneszerző. Szerbiában született, Magyarországon nőtt fel, majdnem egy évtizedig Spanyolországban élt. Flamenco fúziós és világzenei projektjeivel (pl. De Cobre, Ex Auro) bejárta Európát, valamint koncertezett Argentínában, Japánban és Mexikóban is.

Biljarszki Emil a Korai Öröm pszichedelikus tribal csapat oszlopos tagja volt, később a Meszecsinkával 25 országban turnézott, Fonogram-díjat és nemzetközi Top10-es helyezéseket ért el. Takács Szabolcs a Meszecsinka basszusgitárosa volt a zenekar utolsó éveiben, emellett a Folkfonics, a Vodku és Chalga tagja. Okos Gergely az Ethnofil folytatásaként ismert Odd ID dobosa, a Pásztorhóra és több rockbanda zenésze.

 „A Meszecsinka feloszlása után aktívabban kezdtem foglalkozni a saját zenéimmel. Több számom jelent meg azóta, folyamatban vannak újak. De hiányzott az élő zenélés, a kölcsönhatásból születő új dolgok, a turnék izgalma. Ezért amikor egyszer Keck Marcsival a zene örömeiről elmélkedtünk, felmerült, hogy csinálhatnánk valamit együtt. Szabival már összeszoktunk a Meszecsinkában, Gergő pedig helyettesítette Dávidot, Meszecsinka dobosát az utolsó két bulgáriai turnén. Elkezdtünk próbálni, számokat formálni. A nyár folyamán volt néhány fellépésünk, Németországban is jártunk, ahol török lányok spontánul mentek fel a színpadra hastáncot járni a török cigány dal feldolgozásunkra. Most itt az első felvételünk, egy saját dal. Kövessétek a zenekart, nemsokára jön a folytatás!” – mondta Emil a zenekar születéséről a Recordernek.

Ysra Keck Mária egyik meséjének a hősétől kapta a nevét. Tavasszal indult útnak, azóta már adott néhány koncertet belföldön és külföldön. Most jelenik meg az első dala; a felvételt Varga Mátyás készítette a Kunyhóban, a keverésért és a maszterért a HL Studio felelt. Stílusát tekintve... hallgassátok meg.

„AZ EGYETLEN DOLOG, AMI ELŐTT MINDENKI EGYFORMÁN LEBORUL” – BILJARSZKI EMIL KEDVENC NÉPDALAI

 

Ysra a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Biljarszki Dani.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/11/07/ysra_itt_az_elso_dal_a_meszecsinka_a_pasztorhora_es_az_odd_id_tagjainak_uj_szupergroupjatol
Ysra – Itt az első dal a Meszecsinka, a Pásztorhóra és az Odd ID tagjainak új szupergroupjától
süti beállítások módosítása