„Maximálisan ilyen a csapat saját hangja” – EP-premier! Slow Village: Sztoritell

2022.05.02. 10:26, srecorder

slowvillage_zebegeny-09382.jpg

Márciusban mutattuk be a Slow Village új dalát, a megszólalásukba új színeket vivő, pimaszkodó Sztoritellt, majd rá egy hónapra a Nem megyek otthonülős antibulislágerét, most pedig a két új szám mellé egy rakat izgalmas remixet és instrut felsorakoztató EP jött, amivel a Falu bizonyos értelemben visszatért a gyökereihez.

slowvillage_sztoritell_ep_final_itunes.jpgHa egyelőre nincs is új nagylemez a láthatáron az idővel tuti rapklasszikussá érő, 2020-as Úton után, folyamatosan születnek dalok a Slow Village műhelyében. A Sztoritell EP-re egy pécsi és egy pesti sessionön készült friss számok kerültek: az egyik a Wavy csapat poénosan retró klipjével feldobott, az otthonülés szépségeit ecsetelő Nem megyek, a másik pedig az UK garage-os instrurésszel megbolondított címadó, amelynek ötlete Nash és Lil Frakk közös hülyéskedései alatt született meg. „A számomra nyomokban post-Brainfeeder ízű beat ONE-AB munkája, kortárs frappáns boogie, imádom, imádjuk! A zene a szöveges szerkezet után gyönyörű lazasággal vált az UK garage műfajt megidéző instrumentális outróba”mondta róla Tink a premierkor, most pedig a következőket fűzte hozzá: „Mind a két dal szövegének a megírása és felvétele egy-egy session alkalma volt. A Sztoritell Slow pécsi stúdiójában, a BéPM Stu-ban született, a Nem megyek viszont a pesti alkotói bázisunkon, a Karmatikban íródott és lett rögzítve. Számomra a zenekar kezdeti energiáját és sound-esztétikáját adja ez az anyag, de úgy „időutazós” a két dal, hogy az azóta csiszolódott skilljeink bennük vannak, szóval nem érzem retrográd számoknak. Nekem ez egy igazán Slow Village-es anyag, úgy érzem, hogy maximálisan ilyen (is) a csapat saját hangja.”

SEGG KELL HOZZÁ ÉS FEJ – SLOW VILLAGE-INTERJÚNK AZ ÚTON-RÓL.

„Az elmúlt két évben megannyi kihívással kellett szembenéznie az egész csapatnak, viszont az alkotási vágy konstans jelen volt. Az volt csupán a kérdés, hogy hogyan tudunk egyszerre produktívak lenni és közben jelen lenni a hallgatók számára is friss dolgokkal. Visszatértünk azokhoz a folyamatokhoz, amikor elkezdtük. Nagyon adom!” – mondta a Falu szakállas mc-je, glsch. Ez nagyjából azt takarja, hogy a srácok nem külön-külön írtak, hanem összegyűltek a stúdióban, és ahogy alakultak a zenék, azzal párhuzamosan íródtak a szövegek, amiket azonnal rögzítettek is. Így ez az EP újra összerántotta a csapatot párhónapnyi kihagyás után, amit a járvány vagy épp Tink lábadozása okozott.

„Tulajdonképpen visszatértünk a kezdeti koncepcióhoz, ami kényelmes és hatékony, de egy kör alkalmával nem tudunk LP-nyi anyagot produkálni, viszont ami a végeredmény, az nagyon kerek és egész! Az elmúlt 5-6 év alatt próbálkoztunk sokféleképpen dalt kreálni, még mindig ez a legjobb útja – ez derült ki számomra az idei stúdiózások alatt. A témák még mindig frissességet hoznak nekünk is az alkotási folyamatban, nem erőltetünk nagyon semmit, inkább formáljuk a folyamat közben azt, amin éppen dolgozunk” – tette hozzá Slow Bálint, akinek pszichedelikus westernhangulattal chilleztető remixe az EP egyik csúcspontja.

A Slow Village legközelebb egy csúcs párosításban, a „névadó” Slum Village-dzsel közösen lép fel május 16-án a Turbinában. JegyvásárlásFacebook-esemény.

KÍVÁNCSI VAGY, MIRE PÖRÖG OTTHON A SLOW VILLAGE? MUTATJUK!

 

Slow Village a Facebookon.

fotó: Szabó R. János

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/05/02/ep-premier_slow_village_sztoritell
„Maximálisan ilyen a csapat saját hangja” – EP-premier! Slow Village: Sztoritell
süti beállítások módosítása