Könnyű szellő a melankólia kertjében. Yumi Zouma: Present Tense (lemezkritika)

2022.04.20. 09:03, vferi

wide3_59.jpg

Határidős online kollaboráció eredményeként született dallamok, megtévesztően kedvesen csilingelő új-zélandi dream pop és az emlékek kiválogatása: ez a Yumi Zouma új albuma. Ez a kritika először a Recorder magazin 93. számában jelent meg.

Josh Burgess a dalszerzés folyamatát a kertészkedéshez hasonlítja: a Yumi Zouma közösségi kertjében a tagok közösen nevelgetik a dalpalántákat, míg azok szárba nem szökkennek, és ki nem derül, mit is vetettek el.

A Present Tense ennek megfelelően egy romantikus szemlélődésre alkalmas kert, tele a lassan gyógyuló szívből fakadó dalokkal és hervadó virágokkal. Ezek a dalok kollázsként álltak össze, az együttes tagjai ugyanis három földrészről gyűjtögették össze az anyagot a járvány első, online összmunkára utalt időszakában.

Az összkép mégis valami erős, életigenlő dolog, mint egy megkönnyebbült sóhaj. Ezen az albumon megjelenik egy váratlan új tónus is (In The Eyes of Our Love), ami karcosabb, felnőttebb, mint a Yumi Zouma imidzsét eddig meghatározó álmodozás-andalgás. Témaválasztásában, hangzásában is szépen illeszkedik ez az anyag az indie-re újabban jellemző szakítósalbumok közé, ott a helye a múltfeldolgozós playlisten a Glass Animals, CHVRCHES és a Foreign Air legújabb dalai mellett. 

yumi_zouma.jpgElőadó: Yumi Zouma

Cím: Present Tense 

Kiadó: Polivynil Records

Megjelenés: 2022. március 18. 

Műfaj: dream pop

Kulcsdal: In The Eyes of Our Love

 

 

8,5/10

Selmeczi Nóra

https://recorder.blog.hu/2022/04/20/yumi_zouma_present_tense_lemezkritika
Könnyű szellő a melankólia kertjében. Yumi Zouma: Present Tense (lemezkritika)
süti beállítások módosítása