Slágeres mindentbele anarchizmus. Melt Yourself Down: Pray For Me I Don’t Fit In (lemezkritika)

2022.04.15. 14:55, RRRecorder

melt-yourself-downoo.jpg

Punk-funk, afrikai és közel-keleti hatások, elektronika, jazz stb. - a Melt Yourself Down magával ragadó zenéjében sok minden kavarog. Ez a kritika először a Recorder magazin 92. számában jelent meg.

A Melt Yourself Down az a fajta „mindentbele” zenekar, ahol lehet sorolgatni, hogy mi mindent „fuzionálnak”, de a lényeg nem ez, hanem ahogy az összetevők összeállnak egyetlen eredeti, szellemes és energikus egésszé. A fúvósok, ütősök és a kiabálós éneklés által meghatározott számokban poszt-punk, punk-funk, afrikai és közel-keleti zenei hatások, elektronika és jazz kavarog (a jazznek a legújabb, energikus és politikus változata).

Az elektronikusabb első lemez után a kedvencem, a keményen odaverő Last Evenings On Earth következett, majd a 100% Yes című finomabb, bulisabb, ám kicsit ernyedtebb album. A Pray For Me… az utóbbi két világ szerencsés ötvözete. Fókuszáltabb dalokkal ragadja magával a hallgatót, miközben sokszor van benne slágeresség is, és valami nagyon jóleső, anarchista szellemiség. 

melt_yourself_down.jpgElőadó: Melt Yourself Down

Cím: Pray For Me I Don’t Fit In

Kiadó: Decca

Megjelenés: 2022. február 25.

Műfaj: afro-jazz-punk-funk

Kulcsdal: For Real

 

 

8/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/04/15/melt_yourself_down_pray_for_me_i_don_t_fit_in_lemezkritika
Slágeres mindentbele anarchizmus. Melt Yourself Down: Pray For Me I Don’t Fit In (lemezkritika)
süti beállítások módosítása