„Kiadtunk magunkból minden fájdalmat, frusztrációt és örömöt” – Premier! Jazzbois Live at Boldi's Cellar

2022.04.06. 11:34, srecorder

jazzboislivesession.jpg

Nagyon pörög mostanában az instrumentális hiphopot jazzes-funkos ízekkel játszó Jazzbois. Miután tavaly kihozták az év egyik legizmosabb hazai lemezét (Jazzbois Goes Blunt II), bepótolták a vírus miatt elmaradt holland turnét, Àbáseval megbuliztatták Berlint, apokaliptikus klippel köszöntötték a minden eddiginél pocsékabb 2022-es évet, kísérték Beton.Hofit élőben, majd 6363-at lemezen, most pedig egy borospincés live session videóval hangolnak a májusi A38-as koncertjükre, ahol megintcsak a legnagyobb hiphoparcokkal lépnek fel.

„Előző év végén, szilveszter előtt pár nappal vettük fel ezt a videót, totál spontán jött az ötlet. A billentyűsünk Bencze unokatestvére és hiperbarátunk / szállítónk váci családi borospincéjében rögzítettünk egy egyórás koncertfelvételt. Lényegében itt játszottunk először együtt Dominikkal élő koncertszituációban, ezt a pivotális pillanatot akartuk valahogyan lencsevégre kapni és bemutatni. Két trekket emeltünk ki végül ebből a szessönből (Raindance, Midnight Drop). A közönség nem volt tervezve – végül váci családi barátok töltötték meg a pincét, miután aznap hallottak az akciónkról, így váltak végül szerves részéve ennek az intim szeánsznak. Ami szintén nem volt betervezve, az a kedves házigazdánk pálinkája, illetve az a mélység, amit érintettünk élőben. Nehéz időszak volt mindannyiunknak az év vége, ezekben a pillanatokban zeneileg/kifejezésileg kiadtunk mindent magunkból, minden fájdalmat, frusztrációt, de örömöt is egyaránt” – meséli a felvételről Sági Viktor, amit Benjamin Robert McBrayer rögzített és a Wavy-nagykövet Quan effektezett.

„HA MEGTALÁLOD A NETEN A KÖZÖNSÉGET, AMELYNEK IGAZÁN RELEVÁNS A ZENÉD, AZ ARANYAT ÉR” – INTERJÚNK A JAZZBOIS-ZAL.

Már nem titok az sem, hogy ez az anyag a nyár végén megjelenő új Jazzbois-projekt előszele, amit teljes egészében Kosztolánszki Dominikkal vettek fel.

A Jazzbois május 26-án játszik az A38-on, igencsak illusztris társaságban. Ott lesz a magát újra aktivizáló (áprilisban dupla düreres visszatérő bulit adó) Sör És Fű, valamint a Blunt Shelternél nemsokára közös lo-fi anyagot megjelentető Co Lee és Don C is. A Jazzbois koncertjén a trió vendégei ezúttal is Dominik (szaxofon) és Mukunda Mátyás (gitár) lesznek. Jegyvásárlás, Fb-esemény.

A koncerten ezúttal is kaphatók lesznek exkluzív Jazzbois-cuccok, a live session hanganyaga limitált 8”-es vinilen, valamint csak ott helyben megvásárolható 'Bois-pólók.

jazzbois_flyer_majus.jpg

Jazzbois a Facebookon.

 

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/04/06/premier_jazzbois_live_at_boldi_s_cellar
„Kiadtunk magunkból minden fájdalmat, frusztrációt és örömöt” – Premier! Jazzbois Live at Boldi's Cellar
süti beállítások módosítása