Szerelem, gyötrelem. OHNODY: Sietünk meghalni (lemezkritika)

2022.03.25. 08:29, RRRecorder

ohnody_ol2.jpg

OHNODY 2020 elején megjelent lemeze, az Egy igaz szerelem egy nagy énekesnő bivalyerős bemutatkozása volt. Nem csoda, hogy nagyon vártuk a folytatást. Ez a kritika először a Recorder magazin 92. számában jelent meg.

A bemutatkozás sokkját – amit csak fokozott, hogy azt hittük: ismerjük Hegyi Dórit – nyilván nem tudja megismételni a második album, de most az az öröm, hogy megkapjuk, amire vágyunk. Továbbra is a sérülékenységét, szabálytalanságait bátran vállaló, különleges énekesnő áll a középpontban, és már tudjuk, hogy bár az érzelmi dráma a legfeltűnőbb (a téma: szerelem, gyötrelem, ahogy rögtön a nyitás jelzi), emellett a fülbe és a bőr alá mászó dalokat is várhatunk.

Vannak azért elmozdulások; többször népzenei hatást hallani, illetve az Egy igaz szerelem kortalanságával szemben itt vannak kortárs utalások pl. a mai R&B-re, elektronikus stílusokra, a Hideg 2 pedig, nahát, egy hiphop-szám. A kíséret pedig többször hangsúlyosan előrébb jön, mint a korábbi lemezen. (Ebben ezúttal mások működtek közre: a legtöbb dalban Doór Mátyás, többen Gyarmati Fanny és Hodován Milán.)

Vannak dalok, amik elsőre jobban betalálnak („távolról domb vagyok, közelről tömegsír”), de már most tudom, hogy ez a lemez is sokáig velem marad. 

ohnody_ol.jpgElőadó: OHNODY

Cím: Sietünk meghalni

Kiadó: Théque

Megjelenés: 2022. március 25.

Műfaj: singer-songwriter-R&B

Kulcsdal: Távolról domb

 

 

8.5/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/03/25/ohnody_sietunk_meghalni_lemezkritika
Szerelem, gyötrelem. OHNODY: Sietünk meghalni (lemezkritika)
süti beállítások módosítása