Már nem csak néhány rap dal. Earl Sweatshirt: SICK! (lemezkritika)

2022.03.17. 15:36, RRRecorder

earl.jpg

Earl Sweatshirt generációjának egyik legtehetségesebb rappere, aki ráadásul új lemezére kicsit össze is kapta magát - de vajon eléggé? Ez a kritika először a Recorder magazin 91. számában jelent meg.

Earl Sweatshirt az elmúlt másfél évtized egyik legtehetségesebb rappere. Szövegei aprólékosan kimunkáltak és elképesztő, mindig új meglepetéseket tartogató ritmikai fantáziáról árulkodnak – közben viszont meg tudnak tartani valamit az élőbeszéd természetességéből is. Csúcsműve a 2015-ös I Don't Like Shit, I Don't Go Outside, ahol saját kattogós, klausztrofóbiás alapjaira rappelt (és ma már látjuk, milyen próféta volt 2020 előtt öt évvel!).

A 2018-as, szétcsúszott Some Rap Songs egyesek szerint a rap radikális megújítása – én nem bírtam megszeretni. A SICK! kicsit összefogottabb, vannak hangmintázós alapok, meg elektronikusabbak, a hangképből rendesen kiemelkedik a rap. Ugyanakkor még mindig kicsit fókuszálatlannak, ötletszerűnek hat, így – bár vannak erős pillanatai – a csúcslemezhez ez sem ér fel. 

earl-sweatshirt-sick.jpegElőadó: Earl Sweatshirt

Cím: SICK!

Kiadó: Tan Cressida / Warner

Megjelenés: 2022. január 14.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Titanic

 

 

7/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/03/17/earl_sweatshirt_sick_lemezkritika
Már nem csak néhány rap dal. Earl Sweatshirt: SICK! (lemezkritika)
süti beállítások módosítása