Furcsa dolgok tudnak hiányozni most. Felső Tízezer: Elkerülhetetlen (lemezkritika)

2022.03.03. 09:00, vferi

felso_online.jpg

Iszonyú erősen indul a Felső Tízezer ma megjelent negyedik albuma, és ahogy folytatódik, arra sem lehet panasz. Ez a kritika először a Recorder magazin 91. számában jelent meg.

Vannak olyan albumkezdetek, első számok, amik egyszerűen annyira ütősek, sodróak, szívközépig hatolóak, hogy az ember már a másfeledik percben teljes mellszélességgel határozza el, hogy az egész album zseniális, teljesen mindegy, hogyan folytatódik. Ilyen érzés ömlik, árad, lüktet az Elkerülhetetlen elején az Ugar című slágergyanúsan tökös számból.

Aminek a továbbiakban az album meg is felel, meg nem is. De azért inkább igen, mint nem: feszes, egyenletes, de mégis izgalmas dinamikákkal operáló dalok sorjáznak egymás után, kidolgozottak, bőkezűek. A szövegek képesek a Felső Tízezer eddigi hagyományainak megfelelően egy kornak, generációs közérzetnek a kikiabálását, kiéneklését balanszban tartani. Ha egy dallam kezdene kiüresedni, laposodni, akkor a hangszerelésben történik valami, ami újra leveszi a hallgatót a lábáról, amikor már pont kezdene a szócső-szerep okoskodásba hajlani, akkor visszaoldódik önreflexióba, rock'n'rollba. Nagyon is jóleső mindez.

a0555194870_10.jpgElőadó: Felső Tízezer

Cím: Elkerülhetetlen

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2022. március 3.

Műfaj: indie

Kulcsdal: Ugar

 

 

7.5/10

Papp Gábor

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/03/03/felso_tizezer_elkerulhetetlen_lemezkritika
Furcsa dolgok tudnak hiányozni most. Felső Tízezer: Elkerülhetetlen (lemezkritika)
süti beállítások módosítása