Még a mennyország is feladja. Captain Average: Heaven Capitulates (lemezkritika)

2022.02.17. 12:56, vferi

captain.jpg

Sallai László (Felső Tízezer, Galaxisok, Platon Karataev) úgy érezte, kénytelen még egy projektet indítani, egy az ugyancsak általa alapított The Somersault Boy-hoz hasonlóan angol szövegekkel operáló post-punk bandát. Ez a kritika a Captain Average első lemezéről a Recorder magazin 90. számában jelent meg először, a lemezbemutató koncert március 24-én lesz.

Ahogy az első dal elindul, még azt gondolhatnánk, hogy Felső Tízezer-hasonmásverseny zajlik, de hamar nagy meglepetésben lesz részünk, ugyanis beindulnak a koszos punk-rock témák, és pillanatokra azt is hihetjük, hogy egy 1984-es The Cure-koncerten találtuk magunkat valami isten háta mögötti angol kisvárosban.

A Poor Boy’s Crown című dal kifejezetten erős new wave hatásokkal bír és ha figyelmesen hallgatjuk, Judas Priest-dallamfoszlányokra is lelhetünk a lemez leglassabb és legmeghatóbb dalában. Ahogy az album címe is mondja, ezekben a sorvadt időkben még a mennyország is feladja. Vége a jó világnak, robbanjanak a hamis punk-rock gitárok, menjen az ének az üvöltéstől megsüketült mikrofonba, itt van Laci, a fekete bárány!

captain_average_online.jpgElőadő: Captain Average

Cím: Heaven Capitulates

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2021. december

Műfaj: lo-fi-post-punk-krautrock

Kulcsdal: In The Post-Future

 

 

7.5/10

Kristóf Norbert

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/02/17/captain_average_heaven_capitulates_lemezkritika
Még a mennyország is feladja. Captain Average: Heaven Capitulates (lemezkritika)
süti beállítások módosítása