A black midi, Tirzah és Loraine James is jön az idei Kolorádó Fesztiválra

2022.01.25. 21:33, srecorder

A tavalyi, közel végig telt házas év után minden eddiginél erősebb lineuppal jelentkezik 2022-ben az ezúttal június 29. és július 3. között megrendezett Kolorádó Fesztivál.

Ha minden jól megy, be fogják pótolni a brit gitárzenei színtér körülrajongott együttese, vagyis a krautrockból, posztpunkból, zajongó improvizációkból és avantgárdból valami teljesen újat létrehozó és tavaly már a második lemezével jelentkező black midi elmaradt koncertjét, de karcosabb gitárokkal érkezik majd a korábban Girl Band néven operáló Gilla Band is.

Nemzetközi popzenei frontról kiemelkedő fejlemény, hogy Kolorádóba látogat két, szintén toplistás lemezt jegyző hölgy: a csilingelő gitárokat, kicsavart ritmusokat és kísérletezős RnB-t észrevétlenül slágerekbe gyúró Tirzah, illetve a súlyosabb basszusok, feszes ütemek és általában a dekonstruált klubzenék irányból megközelítő énekes-dalszerző Loraine James. Ráadásul az utolsó pillanatban csatlakozott a névsorhoz a tavaly év végi, Romeo címre hallgató lemezével a felnőtt popzenébe megérkező Sega Bodega is.

Az elektronikus felhozatal sem gyenge, képviselteti magát a queer rave közeg két ünnepelt hőse, Eris Drew és Octo Octa, a brit technolegenda Ben Sims, a törtekkel tűzdelt neotrance hullámot magasan meglovagló D. Tiffany és Sansibar. Magyar fronton pedig ott lesznek a kurrensen legizgalmasabb produkciók (Analog Balaton, Deva, HOLI, Jazzbois, Barkóczi NoémiPlaton Karataev) mellett sokan mások is. A teljes névsort a plakáton lehet kibogarászni, jegyekért pedig katt a fesztivál honlapjára. További fellépők hamarosan.

kolorado2022.jpg

headerfotó: Lékó Tamás

https://recorder.blog.hu/2022/01/25/a_black_midi_tirzah_es_loraine_james_is_jon_az_idei_kolorado_fesztivalra
A black midi, Tirzah és Loraine James is jön az idei Kolorádó Fesztiválra
süti beállítások módosítása