Popzene a terhességről és a szülésről. Halsey: If I Can’t Have Love, I Want Power (lemezkritika)

2021.10.17. 15:00, RRRecorder

halsey_header.jpg

A rettentő sikeres, biszexuális, aktivista Halsey „a terhesség és a szülés örömeiről és rémségeiről” írt konceptalbumot saját élményei alapján – hány poplemezt ismersz a témában? Ráadásul Trent Reznort és Atticus Rosst kérte fel producernek. Ez a kritika először a Recorder magazin 88. számában jelent meg.

Az eredmény minimum érdekes kell, hogy legyen. De nemcsak az, hanem kifejezetten szórakoztató, ahogy alt. rockot, pop-punkot, electropopot, hiphopot, drum and basst, balladát összeturmixolva, ipari effektekkel, eltávolításokkal, torzításokkal megbolondítva olyan lemezt hoztak össze, ami mégsincs mérföldekre a kortárs popmezőnytől. Például sok a fülbemászás, ha bombasláger nincs is.

Simán elképzelhető, hogy sokaknak lesz belépő új hangzásvilágokba – és soha rosszabbat ilyenből. A gyenge láncszem Halsey mint énekesnő. Egyedi a hangja, de ha csak az előadásmódot figyelem, simán mögé tudok képzelni valami Spotify-kompatibilis, ártalmatlan zenét, olyan ritkán képes elengedni a jól bevált, hatékony fogásokat. Sokkal jobb lett volna az eredmény, ha előadóként is olyan bátor, mint szerzőként. 

halsey.jpgElőadó: Halsey

Cím: If I Can’t Have Love, I Want Power

Kiadó: Capitol

Megjelenés: 2021. augusztus 27.

Műfaj: ipari pop

Kulcsdal: I am not a woman, I’m a god

 

 

7/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2021/10/17/halsey_if_i_can_t_have_love_i_want_power_lemezkritika
Popzene a terhességről és a szülésről. Halsey: If I Can’t Have Love, I Want Power (lemezkritika)
süti beállítások módosítása