Utólag szelídítjük meg a káoszt. Berriloom and the Doom: In The Heart Of The World Logic Never Forgives (lemezkritika)

2021.10.02. 12:00, RRRecorder

berri.jpg

A Berriloom and the Doom első rockos EP-je az egyik kedvenc magyar kiadványunk volt 2018-ban. A folytatás látszólag hasonlóan hoz össze sok mindent a matekrocktól a grunge-on át az indie-ig - mégis alapvetően más. Ez a lemezkritika először a Recorder magazin 87. számában jelent meg.

A Berriloom and the Doom a 2018-ban jelentette be, hogy mostantól ők rockzenekar. No Human No Cry című EP-jükön a klasszikus indie többféle változata, a grunge és a matekrock voltak a fő irányok, amikből az erős, sokfelé ágazó, meglepő utakat bejáró számok kiindultak.

A három év múlva jött folytatás látszólag nem sokban változott: kevesebb a grunge, több a Sonic Youth-os gitárnyűvés, olykor egészen súlyosra vált a zene. De míg korábban a sokszínű részletekből dalok álltak össze, most dalrészletekből olyasmi áll össze, ami már biztosan nem az. Nem megszokott zenei struktúrákat követ, hanem érzelmi drámát, ami mögött kereshetünk logikát, de ki fog csúszni a kezünkből.

„Az irracionális is követ egyfajta rendet, ami megkerülhetetlen, megakadályozhatatlan, csak halad, menetet vág. Ezt a káoszt szelídítjük meg utólag, hogy legyen valami tanulság, hogy megértést mímeljünk” – írják a cím magyarázataként. Ritkán illik egy zenére ennyire pontosan egy ilyesféle absztrakt leírás.

berriloom.jpgElőadó: Berriloom and the Doom

Cím: In The Heart Of The World Logic Never Forgives

Kiadó: szerzői kiadás

Megjelenés: 2021. augusztus 5.

Műfaj: alt-matek-rock

Kulcsdal: An Army On Paper

 

 

8/10

Rónai András

Headerfotó: Szabó László Ádám

Berriloom and the Doom a Facebookon.

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/10/02/cim_berriloom_and_the_doom_in_the_heart_of_the_world_logic_never_forgives_lemezkritika
Utólag szelídítjük meg a káoszt. Berriloom and the Doom: In The Heart Of The World Logic Never Forgives (lemezkritika)
süti beállítások módosítása