Jó napot, a Béla vagyok, csak annyit szeretnék mondani, hogy. Bëlga: Karnevál (lemezkritika)

2021.08.31. 17:10, RRRecorder

header_79.jpg

A Bëlga tizenkitudjahanyadik lemezének újdonsága az, hogy a nagy része „világzene”, annak benzinkúton kapható válogatás változatában. De a lényeg úgysem ez. Ez a kritika először a Recorder magazin 86. számában jelent meg.

A legtöbb szám ilyen-olyan latinos, de akad magyaros, country, blues és Eurovízió-egzotika is. (Továbbá trap, slágerhiphop stb.) A szövegek viszont folytatják a bëlgás hagyományokat. Ismét vannak számok, amik mindennapi témákat látszólag teljesen mindennapi nyelven dolgoznak fel, de valami rejtélyes okból iszonyú viccesek (a legnagyobb találat a legkáromkodósabb Árak); és olyanok, amik a hétköznapi témába meglepő csavart hoznak (mint a Lakógyűlésben szólásra emelkedő Béla, akinek a poénját nem lőném le).

Szintén a régi Bëlga-rejtélyek közé tartoznak azok a poénok, amiknek el kéne fáradniuk többszöri hallgatásra, mégsem teszik (Össznépi trepni Krúbival, Dé:Nash-sel és Kiss Erzsivel). Van néhány kihagyott ziccer (Összeesküvés gyakorlat) és idegesítő darab (Jogod van) is, de a lényeg úgyis az, hogy a hosszú távon hallgatható Bëlga-slágerek száma ismét bővült.

belga.jpegElőadó: Bëlga

Cím: Karnevál

Kiadó: Bëlga

Megjelenés: 2021. 

Műfaj: karneváli nemhiphop

Kulcsdal: Árak

 

 

7/10

Rónai András

Bëlga a Facebookon.

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

Címkék: lemezkritika belga
https://recorder.blog.hu/2021/08/31/b_lga_karneval_lemezkritika
Jó napot, a Béla vagyok, csak annyit szeretnék mondani, hogy. Bëlga: Karnevál (lemezkritika)
süti beállítások módosítása