A lanyhaságnak megvan az ára. Sleater-Kinney: Path Of Wellness (lemezkritika)

2021.08.07. 12:04, Gaines

sleater.jpg

Tavalyelőtt azzal zártuk a Sleater-Kinney pályaképünket, hogy a dobos alaptag váratlan távozásával valami más következik. De mennyire lett tényleg más az új felállásban készült új lemez, és mennyire csak a régi ízek újracsomagolása? Ez a kritika először a Recorder magazin 86. számában jelent meg.

A Sleater-Kinney 2015-ben tízéves kihagyás után először jelentkezett az energikus No Cities To Love-val, a diadalmas visszatérést azonban négy évre rá jóval viharosabb folytatás követte: a The Center Won’t Hold ipari-fémesre hangszerelt zenei anyaga valószínűleg önmagában is megosztotta volna a rajongótábort, ám ezt tetézte, hogy a megjelenés előtt kiszállt az 1997-es Dig Me Out óta alaptag Janet Weiss dobos.

A Path Of Wellness című, szám szerint tizedik lemezen nemcsak hogy Carrie Brownstein és Corin Tucker párosa kerül így ismét előtérbe, gitárcentrikusabb hangzást eredményezve, de most először a produceri munkát is teljesen magukra vállalták.

A lemez ismerősen indul, hol a zenekar kilencvenes évekbeli punkharmóniáit (Worry With You), hol a The Woods sűrűbb rockszőnyegét idézve (High In The Grass), később kísérletezőbb színeket is felfest, de nehéz szabadulni az érzéstől, hogy lanyhább a svung, fantáziátlanabb a dalszerzés. A feszes, korrekt dalok nem fognak megbotránkoztatni, de felvillanyozni sem.

sleater-kinney.jpgElőadó: Sleater-Kinney

Cím: Path Of Wellness

Kiadó: Mom + Pop

Megjelenés: 2021. június 11.

Műfaj: indie rock

Kulcsdal: Worry With You

 

 

7/10

Huszár András

https://recorder.blog.hu/2021/08/07/a_lanyhasagnak_megvan_az_ara_sleater-kinney_path_of_wellness_kritika
A lanyhaságnak megvan az ára. Sleater-Kinney: Path Of Wellness (lemezkritika)
süti beállítások módosítása