Filmrecorder. Visszatértek a szerethető szárnyasok! - Tuca & Bertie (kritika)

2021.08.05. 17:35, vferi

tuca_bertie.jpg

A Tuca & Bertie második évada tovább feszegeti az animáció határait. Ez a kritika először a Recorder magazin 86. számában jelent meg.

A Netflix kegyetlenül elkaszálta egy évad után az elmúlt évek egyik legjobb felnőtt animációs sorozatát, de az Adult Swimnek köszönhetően mégis kaphatott folytatást a Tuca & Bertie. Mivel alkotója Lisa Hanawalt, a BoJack Horseman látványtervezője, a széria első ránézésre kiköpött mása a bukott sitcomsztár lóról szóló széria világának, de a Tuca & Bertie ettől még nagyon is egyedi.

A harmincas éveikben járó két legjobb barátnő madár kalandjait elmesélő sorozat második évada ezúttal hetente érkező epizódokban folytatja az animáció nyújtotta szabadságot kiaknázó játékos kísérletezést a formával. A Tiffany Haddish és Ali Wong által megszólaltatott madárpáros kalandjait már csak a vizuális bravúrok miatt is megéri nyomon követni, de szó sincs arról, hogy a külső a tartalom rovására menne: a sorozat továbbra is az infantilis humort komolysággal vegyítve merül el kapcsolati, mentális, egzisztenciális problémákban – a BoJack sötét világlátásának találkozása a Broad City vagány csajosságával. 

hol láthatóAdult Swim
osztályzat: 8/10
szerzőRácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2021/08/05/filmrecorder_visszatertek_a_szeretheto_szarnyasok_tuca_bertie_kritika
Filmrecorder. Visszatértek a szerethető szárnyasok! - Tuca & Bertie (kritika)
süti beállítások módosítása