Menekülés, de mi elől? Moped Loewen videópremier

2021.03.05. 14:00, RRRecorder

moped_loewen_thre_run.jpg

A nagyszabású indie rockot jazzes fúvósszekcióval párosító, nemzetközi tagságú Moped Loewen új lemezét sajátos koncepciójú videókkal vezeti fel: két részre vágtak egy kisfilmet, The Run címmel most az első (fél)klip jelenik meg, aminek nyitott kérdéseire majd a második rész ad választ.

A Moped Loewen március 19-én jelenteti meg Book Of Navi című nagylemezét. Erről bemutattunk már egy live session videót; cikkünkben arról is részletesen szó volt, hogy milyen bonyodalmas volt a nemzetközi zenekar osztrák, svéd, szerb és brazil (de Ausztriában élő) tagjait Budapestre hozni a felvételekhez.

A következő beharangozó egy klip, vagyis mint írtuk, egy 9 perces kisfilm első része. The Run a címe, úgymint futás, menekülés - "azt, hogy mi elől, nem akartuk az emberek szájába rágni. Egyelőre metaforikus, de a második rész után ez majd nyerhet egy új vagy másik értelmet" - mondta a Recordernek Varga Dániel szaxofonos-énekes-zeneszerző. A zene egyébként a stúdióban született az improvizációk során.

A kisfilmet Pajor Kristóf rendezte, aki ezt mondta a közös munkáról: "Amikor elmondta Dani a koncepciót, egyből megelevenedett előttem a film, és éreztem, hogy meglesz az összhang a kép és a hang között."


Moped Loewen a neten: honlap, Facebook

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/03/05/menekules_de_mi_elol_moped_loewen_videopremier
Menekülés, de mi elől? Moped Loewen videópremier
süti beállítások módosítása