Magyarradar - KYTARO

2021.02.12. 13:32, RRRecorder

kytaro.jpg

A pseudo-exotic psych-math stílus legjelesebb magyar képviselője, a gitár-szinti-dob felállású KYTARO zenekar többször szerepelt már a Recorderen - mi mutattuk be például első, gasztrohorroros videójukat -, de a Magyarradar bemutatkozás mostanáig váratott magára. Még a "mikor alakultunk - honnan a név" klasszikus kérdéspárosra is tudtak meglepő válaszokat adni.

Mikor alakult: 2018 Március 4 13:02

Hol alakult: Budaörs, Kolozsvári utca 13.

Tagok, hangszerek: Dexter: gitár, Lali: dob, Gerda: szinti

Stílus: pseudo-exotic psych-math

Hatások: The Physics House Band, Three Trapped Tigers, Badbadnotgood, Mr. Oizo, Gesaffelstein

Kiadó: Nincs

Történet: Dexter és Lali már régóta ismerték egymást, és zenéltek is együtt korábban a SONYA-ban, ahonnan ugyan kiszálltak, de nem akarták abbahagyni a közös agyalást. Egy darabig ketten írták a számokat, de aztán Gerda végül bekönyörögte magát. Ezután a nevünk viszonylag nehezen született meg, néhány ötletből pedig végül közjegyző jelenlétében, live sorsoláson húztunk sorsot egy gömbből, amibe feliratozott ping pong labdákat raktunk. Az amúgy egy turkáló ruhájának címkéjén talált Kytaro név kihúzása után a többi pingponglabdát rituálisan elégettük egy második kerületi lakás erkélyén.

Megjelenések: White Noise For Kids (EP, 2019) Live from DTH Studios Moscow (live session, 2020)

Küldetés: Nagyon szeretünk távoli és egzotikus helyeken játszani, és tavaly már volt is pár király koncertünk Csehországban és Oroszországban. Ezek amúgy nem túl egzotikus országok, de Lajos pl. rettenetesen vágyik Mexikóba. Szóval amint lehet, szeretnénk folytatni a koncertezést és bebetonozni a nevünket a világ köztudatába. Nem bánnánk azt se, ha felkerülnénk a hollywoodi Walk of Fame-re. Meg fogjuk nyerni a 2022-es magyar választásokat.


Közeljövőbeli tervek
: Temporary Internet Files című új lemezünk befejezése és kiadása, fizikai formában is. Szombath Mátéval most kezdtünk el dolgozni egy új klipen, és vannak még ötleteink más számokhoz is.

Jövőkép: A 2027-es bajai halászléfőző fesztivál különdíjasai.

Mellékprojektek: Gerda mostanában kezdett el munkálkodni a szólóprojektjén, ami parán jó lesz, Lalinak pedig még ott van az Oaken és a Wasted Struggle. Dexter meg más zenekarok lemezeit szokta felvenni és producerelni.

Szexepil: Ezzel ugyanaz a helyzet, mint a kiadóval, nincs. Viszont a következő lemezünk munkálataihoz hozzájárult a világ legtehetségesebb nőiből (Korbucz Sonya, Knoll Gabi, Lakatos Gabi, Solere Zsófi, Kámán Petra, Nagy Gerda) verbuvált asszonykórus is, és a végeredmény elég szexi lett.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Amikor Lajosra az orosz turnén azt mondták, hogy úgy néz ki, mint Kurt Cobain. Egyébként zenekarként is ez volt az eddigi legmeghatározóbb élményünk. Mármint a turné. A Kryptogyros klipje meg a bemutatkozó EP-nk is amúgy jó kritikákat kapott.

Legközelebbi koncert: :(

KYTARO a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

Címkék: magyarradar kytaro
https://recorder.blog.hu/2021/02/12/magyarradar_kytaro
Magyarradar - KYTARO
süti beállítások módosítása