Ne akard tudni, miből készül a giroszod – Klippremier! Kytaro: Kryptogyros

2019.02.20. 18:00, Gaines

dsc_0169.jpg

A KYTARO első klipjével mutatkozik be a Recorderen, bár az instrumentális „pseudo-exotic psych-math” trió néhány tagját már ismerhetjük a SONYA-ból. A gasztro-horrorba hajló, frappáns Kryptogyros nem aprózza el, vagy talán mégis, mindenesetre egyből belecsap a lecsóba, vagyis, a giroszba. Premier!

A budapesti KYTARO először duóként született meg, "Dario Rafaello (dUNA, SONYA) és Ronaldo Gosling (Oaken, Wasted Struggle, SONYA) 2017-ben kezdtek el együtt zenélni, hozzájuk csatlakozott perzsaszőnyegeivel Gino Lanetti (Kloggs)", mesélte a keletkezéstörténetről a zenekar. "A gitár/dob/szinti felállás cikázó, komplex ritmusképletei lassan építkezve igyekeznek kibontani a matekrock és az autentikus dallamvilág metszetét. Az április környékén megjelenő, 4 számos EP (White noise for kids; mix/master by Mark Roberts) előfutáraként debütál most a Kryptogyros címet viselő videoklip, Damokos Attila rendezésében."

A klip nagyvárosi életképnek indul, egyetlen, nyomasztó izzófényű éjszaka története egy giroszos szemével, a monoton zabálásoktól a váratlan kajalopáson át a románc halovány ígéretéig. Aztán jön a leleményes slusszpoén, amit vétek volna előre lelőni. A zenekar ehhez is fűzött kommentárt: „A posztapokaliptikus hangulatú videoklip a XI. század kajaforradalmával összemosott fogyasztói társadalom kritikájaként jelenik meg, bemutatva a modernkori rabszolgaság mókuskerekét a gyroszosok tömkelegével benépesült multikulti-Budapesten.



friss zenekarhoz friss koncert dukál, a KYTARO legelső buliját péntek este az Aurorában lehet majd lecsekkolni, Facebook-esemény


és akkor lássuk a csattanós debütvideót, természetesen dupla adag csípőssel:

a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2019/02/20/ne_akard_tudni_mibol_keszul_a_giroszod_klippremier_kytaro_kryptogyros
Ne akard tudni, miből készül a giroszod – Klippremier! Kytaro: Kryptogyros
süti beállítások módosítása