Mit csinál minden évben pontosan ugyanazon a napon Billie Eilish?

2020.12.01. 09:48, Gaines

eilish_vanity.png

Billie Eilish életében biztos ponttá vált október 18-a, 2017 óta ugyanis a Vanity Fair minden évben ezen a napon készít vele videóinterjút, melyben ugyanazokat a kérdéseket teszik fel neki, és egyúttal vissza is nézi a korábbi években adott válaszokat, hogy feszenghessen vagy elismerően nyilatkozhasson fiatalabb énjéről. Az idei videó értelemszerűen drámaibb hangvételű lett, de az is kiderül belőle, hány új dalt szerzett az elmúlt időszakban.

Szuper ötlet a Vanity Fairtől ez az egy éves különbséggel megismételt interjúsorozat, és különösen jó alanya Billie Eilish. Az első videóban még csak 15 éves volt, így lekövethetjük a tinédzserkorból fiatal felnőtté érését, ami persze köszönőviszonyban sincs egy átlagos tinédzser éveinek alakulásával, hiszen ez alatt a négy év alatt nemzetközi szupersztárrá vált - azt talán még tanulságosabb is megfigyelni, hogy hogyan kezeli a robbanásszerűen növekvő ismertségét, mik jelentik épp az aktuális kihívásokat, és miben élvezi ki a celebritást. Tavaly például arról mesélt, hogy oda kell figyelnie rá, hogy a civil életben folytatott beszélgetéseinél ne kapcsoljon át interjúalany üzemmódba, idén pedig év elején kisebb identitásválságon esett át, mert több interjún vagy díjkiosztón kezdte úgy érezni, mintha csak eljátszaná Billie Eilish-t, és önmaga paródiája lenne.

TIPPELJETEK, HOVÁ RANGSOROLTUK A BILLIE EILISH-FÉLE JAMES BOND-FŐCÍMDALT?

A 2020-as beszélgetést természetesen a koronavírus-járvány témája dominálja, "hát, megkaptad, amit akartál", mondja Eilish tavaly önmagának, aki akkor még azon morfondírozott, hogy majd 100 szabadnapot akar kivenni 2020-ban. A március óta karanténban élő sztár beszél arról, hogyan érintette, hogy három állomás után le kellett mondania a világ körüli turnéját, és hogy mi mindenben változtak meg a preferenciái a vírushelyzetben. A pozitívumok közé sorolta, hogy kreatív szempontból termékeny időszaknak bizonyultak az elmúlt hónapok, sorra fejezik be az új dalokat testvérével, Finneasszal, állítása szerint körülbelül 16 számon dolgozik most egyszerre, és mindegyikkel nagyon elégedett. A négy eddigi videó egymás mellé állításakor az is látszik, hogy az énekes egyre aktívabb közéleti-politikai témákban: míg 2015-ben az aktuális hírekről Beyoncé ikreinek megszületése jutott először eszébe, tavaly már Greta Thunberg tevékenységét említette, idén pedig a választásokról beszélt, valamint, hogy egyre szélesebb platformját mindig fel fogja használni az igazságtalanságok elleni küzdelemre.

MI TAVALY VIZSGÁLTUK MEG, MI A HELYZET BILLIE EILISH-SAL

alább a teljes, egyre hosszabbra hízó, immár fél órás videó, és ha hihetünk Eilish-nek, 90 éves koráig még minden évben számíthatunk folytatásokra:

ez pedig a legfrissebb karantén alatt alkotott dal:

Címkék: billie eilish
https://recorder.blog.hu/2020/12/01/mit_csinal_minden_evben_pontosan_ugyanazon_a_napon_billie_eilish
Mit csinál minden évben pontosan ugyanazon a napon Billie Eilish?
süti beállítások módosítása