Másodszor is megrabolta Taylor Swiftet gyűlölt ellensége

2020.11.17. 13:16, Gaines

swift_braun.jpg

Újabb fejezetéhez érkezett Taylor Swift és nemezise, Scooter Braun immár másfél egy éve zajló csatározása: a popmenedzser 300 millió dollárért eladta egy befektetési társaságnak a sztár első hat lemezének eredeti masztereit.

A háborúról több alkalommal is beszámoltunk, csak hogy felelevenítsük: Braun még 2019 nyarán vásárolta fel 300 millió dollárért azt a lemezkiadó-csoportot, amelyik Swift 2006 és 2017 között megjelent lemezeit adta ki, ez pedig azért dühítette fel az énekesnőt, mert elmondása szerint Braun éveken keresztül manipulálta és zaklatta. (Úgy fogalmazott, a legrosszabb rémálma vált valóra a felvásárlással.) A menedzser ezáltal megszerezte az eredeti maszterek jogait is, Swift pedig kijelentette: stúdióba fog vonulni, és újra felveszi az összes dalt az első hat lemezről, így szerezve vissza a szerzői jogokat.

SZERINTÜNK VAN MÉG JÓ NÉHÁNY ARANYKOR SWIFTBEN

Braun mindezek után akcióba lendült, és a Variety értesülései szerint nagyjából 300 millió dollárért (bekadhatott neki ez a szám) adott túl a tulajdonában lévő masztereken; a vevő egy Shamrock Holdings nevű befektetőcég. Swift a közösségi médián reagált az adásvétel hírére, amit csak a tranzakció lezárulta után tudott meg: azt mondja, megkíséreltek tárgyalni Braunnal, de nem voltak hajlandóak eleget tenni azon követelésének, hogy Swift írjon alá egy titoktartási nyilatkozatot, mely szerint soha többet egy rossz szót nem szólhat nyilvánosan Braunról. "Most adták el másodszor a zenémet a tudomásom nélkül" - fogalmaz Swift, hozzátéve, hogy Braunék még csak árajánlatot sem akartak tenni neki a saját masztereire, azaz soha nem állt szándékukban neki eladni a jogokat. Az adásvételről a Shamrock képviselői tájékoztatták Swiftet; még a szerződés aláírása előtt fel akarták venni vele a kapcsolatot, de ezt Scooter Braun csapata kategorikusan megtiltotta. A szerződésben foglaltak szerint Braun még évekig profitálhat majd Swift régi katalógusából.

EZT HOZTA KI A BEZÁRTSÁG TAYLOR SWIFTBŐL

Cserébe Swift jogilag zöld utat kapott, és november elsején elkezdhette újra rögzíteni a régi dalait, amit izgalmas és pozitív kreatív folyamatnak nevezett. "Ez az egyetlen módja, hogy ismét büszkén hallgathassam meg az első hat lemezem számait, valamint a rajongóim is lelkifurdalás nélkül tehessék meg ugyanezt."

https://recorder.blog.hu/2020/11/17/masodszor_is_megrabolta_taylor_swiftet_gyulolt_ellensege
Másodszor is megrabolta Taylor Swiftet gyűlölt ellensége
süti beállítások módosítása