Taylor Swift újra felveszi az összes régebbi dalát

2019.08.22. 16:57, Gaines

swiftlover.jpg

Na nem azért, mert annyi ideje van, hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni vele, viszont így visszaveheti első hat lemezét azok után, hogy egy általa gyűlölt menedzser megvette azok szerzői jogait.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy Taylor Swift 2006 és 2017 között kiadott lemezeinek – vagyis a debütalbumtól a Reputationig – szerzői jogai Scooter Braunhoz kerültek, aki 300 millió dollárért felvásárolta a nashville-i Big Machine lemezkiadó-csoportot. Swift utálja a topmenedzsert, állítása szerint Braun évekig manipulálta, zaklatta, és rávette Kanye Westet meg Justin Biebert, hogy a Kim Kardashian-féle hangfelvétel nyilvánosságra hoztala után (amin az szerepelt, hogy Swift áldását adta rá, hogy Kanye hivatkozzon rá a Famousben) a neten gúnyolódjanak a sztáron. Braun jelen állás szerint az eredeti maszterek felett rendelkezik.

A TAYLOR SWIFT-PORTRÉNK, BENNE A KARDASHIAN-ÜGGYEL (IS)

Swift most úgy próbálja visszanyerni a tulajdonát, hogy stúdióba vonul, és újra felveszi a hat lemezen szereplő valamennyi dalt. Az újravett számoknak ezek után már Swift rendelkezne a szerzői jogaival, eladhatná a liszenszjogokat filmes és reklámos felhasználásra. Az ötletet már júliusban felvetette Kelly Clarkson, azt írta a Twitteren, hogy Swift rögzítse újra a dalait stúdióban pontosan úgy, ahogyan eredetileg tette, csapjon hozzá új borítót, és ösztönözze arra a rajongóit, hogy inkább ezeket a kiadásokat vásárolják meg. „Én már csak elvi kérdésből is megvenném őket.” Swift a CBS Sunday Morning tévéműsorában jelentette ki, hogy valóban ez a szándéka, majd a Good Morning Americában megerősítette, hogy jogilag semmi nem akadályozza meg, hogy 2020 novemberétől végigmenjen a lemezein. „Sűrű időszakom lesz.”

ÚGY GONDOLJUK, TAYLOR SWIFT MÉG A KEVÉS POPSZTÁR EGYIKE. KIK A TÖBBIEK?

Volt már rá példa, hogy egyes előadók hasonlóképp melegítették fel régi számaikat. A Def Leppard 2012-ben vette fel újra néhány slágerét (Pour Some Sugar On Me, Rock Of Ages),  egy az egyben úgy, mint régen, miután összerúgták a port lemezkiadójukkal, a Universal Music Grouppal. Prince szintén kísérletet tett arra, hogy a Warnerrel való háborúskodása során újra felvegye a diszkográfiáját a 90-es évek végén, és saját maga árusítsa a lemezeket, ám ettől csak még értékesebbé váltak az eredeti felvételek. 

PURPLE RAIN ÉS MÁS NAGYSZABÁSÚ ÚJRAKIADÁSOK

Swift legújabb, Lover című sorlemeze holnap jelenik meg, itt az utolsó előfutár róla:

https://recorder.blog.hu/2019/08/22/taylor_swift_ujra_felveszi_az_osszes_regebbi_dalat
Taylor Swift újra felveszi az összes régebbi dalát
süti beállítások módosítása