Magyarradar – Quack

2020.10.19. 15:00, Gaines

quack_sajtofoto.jpg

A négyfős Komárom-Esztergom megyei Quack az alterpop műfaját jelöli meg maga számára, leginkább mert ezen belül bármi megtörténhet a csavaros szövegektől a funky groove-okon át a jazzista hangszerelésig. A zenekar megnyerte a 2020-as Peron tehetségkutatót, mi sem természetesebb tehát, minthogy nálunk is bemutatkozzanak.

Mikor alakult: 2018

Hol alakult:
Komárom-Esztergom

Tagok, hangszerek: Asztalos Róbert Dáni
el - dobok, produceri munka, HD; Barta Egon - gitár; Lőricz Álmos - ének, szövegek; Németh Ákos - basszusgitár

Stílus: 100% alterpop (ez azért jó, mert belefér minden)

Hatások: Mind a négyen kicsit más világból jövünk, ez adja a *Quack* egyedi hangzását. Álmos magyar alternatív zenekarokat szeret - mint az Elefánt, vagy a hiperkarma -, Egon igazi rockgitáros a Slash-féle iskolából, Ákos szeret bármilyen zenét, csak olyan ritmikus-bólogatós legyen, Robi pedig merít a jazztől a trappig mindenhonnan.

Kiadó:
Még nincs, de szeretnénk! :)

Történet: A zenekar tagjai kisebb-nagyobb közös projektek után 2018 nyarán zenéltek együtt először. A gyermekkori barátságok és az együtt alkotás öröme hamar egyértelművé tette, hogy a formáció nem alkalmi, így a banda rálépett a kezdő zenekarok rögös ösvényére. 2020-at – a fergeteges Roxxy-s évzáró bulink után – a második, Tökéletlen című EP-nk számainak bemutatásával kezdtük, megtámogatva két új videóval és az első rádiós premierünkkel. A vírushelyzet közepette is igyekeztünk aktívak maradni: live session videót rögzítettünk, közösségi videóklipet forgattunk Tatán és Tatáról, akusztikus koncerteket adtunk. Az őszt a Petőfi Irodalmi Múzeum meghívására az A38 hajón kezdtük, majd első helyezettek lettünk a tatabányai Peron Music tehetségkutatón. Az Öröm a Zene országos döntőjében az Antares zenekar különdíját nyertük. Szeptember végén jelent meg a legfrissebb, Hazafelé című dalunk.

Megjelenések:
Csak Tánc (EP, 2019); Tökéletelen (EP, 2020); Hazafelé (single, 2020)

Küldetés: Megtáncoltatni, együtt éneklésre csábítani mindenkit, aki a zenénket hallja, akár egy koncerten, akár a dugóban a rádióban, vagy éppen otthon, a hangfalak előtt.

Jövőkép: Minél több emberhez akarunk eljutni a zenénkkel. Szeretnénk együtt táncolni és énekelni mindenkivel, aki kapható ilyesmire. :)

Mellékprojektek: Robi az angol nevén, Robert Carpenterként szólóban is aktív zenész, Álmos pedig a gyerekkori sztárfotóiból működtet jól menő bizniszt.

Szexepil: Ákos, Teodor (a gumikacsa) meg a fekete ing

Legnagyobb eredmény, elismerés:
Az idei Peron tehetségkutató 1. helyezése, majd az Antares zenekar különdíja az Öröm a Zene országos döntőjében.

Közeljövőbeli tervek: Nagyon szeretnénk már belevágni az első nagylemezünk munkáiba, illetve minél több helyszínen találkozni a közönségünkkel. A zenekart legközelebb október 22-én a budapesti Metro klubban, és november 13-án a tatabányai Roxxy-ban lehet hallani.

Quack a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_168.jpg

Címkék: quack magyarradar
https://recorder.blog.hu/2020/10/19/magyarradar_quack
Magyarradar – Quack
süti beállítások módosítása