Öt hónap után speciális szabályokkal nyit újra a Müpa

2020.08.25. 10:43, Gaines

mupa_epuletbelso_posztosjanos.jpg

A karantén és a kényszerű nyári szünet után, augusztus 28-tól ismét megnyitja kapuit a Müpa, amely a kormányzati ajánlások, a témában végzett saját kutatás, illetve hazai és nemzetközi partnerintézményeinek gyakorlata alapján speciális egészségügyi előírásokat vezet be.

A 2020/21-es évadban eszközölt speciális biztonsági előírások értelmében a Müpa napközben nem látogatható, kivéve azok számára, akik a Ludwig Múzeumba érkeznek; a nagyközönség az épületbe csak a koncertek kezdete előtt másfél órával léphet be, és az előadások után legkésőbb egy órával bezár az intézmény. A belépést kötelező lázmérés előzi majd meg, érintésmentes kézi hőmérővel fogják mérni az érkezők testhőmérsékletét. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az épület takarítására, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek, ülőhelyek és egyéb felületek fertőtlenítésére és a nézőterek átszellőztetésére, valamint a Müpa teljes területén érintésmentes kézfertőtlenítők segítik a védekezést.

A Müpa teljes területén, tehát a közönségforgalmi területeken és a hangversenyteremben is kötelezővé teszik a maszkviselést úgy, hogy az orrot és szájat is takarja, sorban álláskor pedig be kell tartani a másfél méteres távolságot. (A bejutás lassulhat a sorban állás miatt, a Müpa ezért arra kéri a látogatókat, hogy a szokottnál korábban érkezzenek.) Aki influenzaszerű tüneteket észlel magán, illetve fennáll a vírusfertőzés gyanúja, azt a Müpa arra kéri, hogy ne látogasson el a Müpába, mielőbbi gyógyulásuk érdekében maradjanak otthon, jegyüket adják át másnak. Ha erre nem lenne módjuk, belépőjüket kivételesen az erre a célra korábban kialakított online felületen az előadás napjáig visszaválthatják.

Az új évad augusztus 28-án a 15. jubileumát ünneplő, három napos New Orleans Swingfesztivállal indul, melynek keretében Hollywood aranykora címmel tart estet Szőke Nikoletta, a Budafoki Dohnányi Zenekar és Gájer Bálint, 29-én a Bohém Ragtime Jazz Band a jazztörténet rejtett kincseiből válogat, Váczi Eszter pedig Martin Breinschmid vibrafonossal és az osztrák-magyar The Dream Makersszel karöltve hozza el a korai swingkorszak örökzöldjeit. A Müpa az elmúlt öt hónapban online közvetítéssorozattal, a digitális médiatáruk regisztráció nélküli elérhetővé tételével és autós koncertmozival hidalta át a karanténidőszakot és a kényszerű bezárást.

https://recorder.blog.hu/2020/08/25/ot_honap_utan_specialis_szabalyokkal_nyit_ujra_a_mupa
Öt hónap után speciális szabályokkal nyit újra a Müpa
süti beállítások módosítása