Miért mászik bele a zongorába Taylor Swift?

2020.07.24. 13:44, Gaines

swift_cardigan.png

És ami ennél is fontosabb kérdés, hol köt ki, miután bemászott? A mára virradóra megjelent új Taylor Swift-meglepetésalbumhoz készült első klip mindenre választ ad.

Mint tegnap megírtuk, Taylor Swift csütörtökön jelentette be, hogy jön a nyolcadik stúdiólemeze, és a Folklore-t nagyobb felvezetés, kislemezdalok nélkül pár órával később már meg is lehetett hallgatni. A megjelenéshez videoklip is párosul, a Cardigan címet viselő dalhoz saját rendezésében, a karantén alatt forgattak klipet (mint ahogy a 16 dalos lemez is a járványhelyzet alatt született, távmunkával).

A szerelmi tematikájú szám társszerző-producere Aaron Dessner a The Nationalből, aki az album jelentős részén közreműködött, és természetesen már meg is indult a találgatás, hogy vajon melyik kapcsolatáról szólhat a dal. A videóban - amit Swift elmondása szerint szigorú óvintézkedések mellett, maszkviseléssel, távolságtartással, egészségügyi szakember felügyelete alatt készítettek el - az énekesnő egy ütött-kopott zongorán játszik egy rusztikus kunyhóban, majd bemászik a mágikusan világító zongora belsejébe, mint a gyerekek a ruhásszekrénybe a Narnia-történetekben, és egy buja (digitális) erdőben köt ki, újabb zongora mellett, ami egyben vízesés is hogy aztán abba is belemásszon. Azt már nem lőjük le, hogy azon keresztül hová jut, elég látványos mindenesetre, a képi munkáért Oscar-jelölt operatőr, Rodrigo Prieto felel (8 mérföld, Túl a barátságon, Az ír), ő fényképezte egyébként a The Man videóját is, amelyben Swift szexista férfivá vedlett át.

itt pedig a teljes lemez, lesz róla kritikánk is:

Címkék: klip taylor swift
https://recorder.blog.hu/2020/07/24/miert_maszik_bele_a_zongoraba_taylor_swift
Miért mászik bele a zongorába Taylor Swift?
süti beállítások módosítása