Időtlen és kortalan nyári poplemez. Haim: Women in Music Pt III

2020.07.20. 15:45, coffinshaker

A Los Angeles-i Haim testvértrió eddig két albuma a legjobb Fleetwood Mac-minőség mellé is odaállítható, de vajon harmadszorra is sikerült megugraniuk a saját maguk által felállított lécet?

Előadó: Haim

Cím: Women In Music Pt III

Kiadó: Polydor / Universal

Megjelenés: 2020. június 26.

Stílus: retropopr&b

Kulcsdal: Summer Girl

A Haim testvértriója eddig bármilyen stílusból is merített, és bármilyen témáról is énekelt, tette azt egy olyan megfoghatatlan könnyedséggel, hogy legnagyobb idoljukhoz, a Fleetwood Mac-hez hasonlóan az ő esetükben is úgy tűnt, hogy a rájuk jellemző retró harmóniák bármit arannyá tudnak változtatni. A Women In Music Pt III-on azonban az eddigieknél sokkal messzebbre távolodtak a saját muzikális Hotel California-juktól. Egyrészt harapósabb, direktebb a megszólalás, másrészt egyes dalokról már nem csak az 1970-es évek egy tetszőleges együttese, hanem a kurrens popzenei előadók is eszünkbe juthatnak; a Now I’m In It akár a legutóbbi Taylor Swift-lemezre is felfért volna.

Ráadásul az összhatás is teátrálisabb, sokszínűbb, mint az eddigi két lemezen, sokszor akár ugyanazon a számon belüli hangulatváltásokkal. Danielle Haim állítása szerint André 3000 szólóalbuma, a The Love Below nagy hatással volt rájuk, amikor a lemezen dolgozik, ez pedig a fentebbieken túl a dalokat átszövő humoron is érződik. Ettől még persze vannak olyan dalok, amik mintha a Something To Tell You-ról vagy a Days Are Gone-ról maradtak volna le, de a harmadik lemez ezúttal tényleg vízválasztónak bizonyult. Mi pedig csak üdvözölni tudjuk ezt az új korszakot.

8.5/10

Kollár Bálint

https://recorder.blog.hu/2020/07/20/idotlen_es_kortalan_nyari_poplemez_haim_women_in_music_pt_iii
Időtlen és kortalan nyári poplemez. Haim: Women in Music Pt III
süti beállítások módosítása