Magyarradar – Perrin

2020.05.29. 14:30, Gaines

perrin.jpg

Perrin, azaz Palotai Soma modern rnb, neo-soul és pop keretei között mozgó projektje a hetvenes-nyolcvanas évek funk-, soul- és diszkózenéiből (is) merít, szólófelállásból élőzenés trióvá bővült, közreműködött Ress új lemezén, és egy napja debütált első klipje, úgyhogy keresve se találhatnánk jobb alkalmat egy magyarradaros bemutatkozásra.

Mikor alakult: 2018-ban lett először duó, aztán végül trió a formációnk.

Hol alakult:
Budapesten

Tagok, hangszerek: Palotai Soma
- zeneszerző, billentyű, ének, Harmath Soma - gitár, bass, billentyű, launchpad, FX, Czirják Tomi - dob

Stílus: neo-soul, modern funk, rnb, brokenbeat, pop

Hatások: Hetvenes, nyolcvanas évek soul, funk és disco nagyjai (pl. Rick James), kilencvenes évekből Prince, a Daft Punk, későbbiekben a Chromeo, JMSN, Thundercat, Tuxedo, Percels és még hosszasan folytatódhatna a lista. Főbb európai irány, kedvenc kiadó: Roche Musique label, itthon pedig az Amoeba Band volt az egyik legmeghatározóbb, de az ősi Kolor zenekar is nagy kedvenc.

Kiadó:
AM:PM Music

Történet: A Perrin név nem egy zenekart takar. Perrin Palotai Soma aliasa, művészneve, amivel eleinte dj-ként vállalt szerepet különböző eventeken, majd az első kiadványt követően egy live settel lépett színpadra, melyhez segítségül hívta Harmath Somát, aki azóta is a live formáció tagja, majd ugyanabban az évben (2018) elindultak a Kikeltető névre hallgató underground tehetségkutatón, ahova becsatlakozott Czirják Tamás dobon, így alakult ki a jelenleg is fix felállás, a Perrin live.

Megjelenések: Eddig egy EP jelent meg, 2018-ban, Lay Down címen, az ELEVATED kiadó/kollektíva gondozásában. Ezen a 4 számos EP-n vendégzenészek is szerepelnek, mint például Harmath Soma, Heilig Tomi, Molnár Bencze, és Kiss Balázs Márton (Tzapa).

Küldetés: Szeretnénk egy olyan köztes szereplői lenni a magyar és nemzetközi zenei piacnak, akik összekötik az undegroundot és a mainstreamet. Az itthoni küldetés, hogy a pop kifejezés hallatán, ne egy nagyon lakossági előadóra asszociáljon egy átlag hallgató, mert igenis van minőségi popzene, szeretném / szeretnénk ezt képviselni. Értéket teremteni egy befogadható hangzással.

perrin_miki357_dua9926-1-1024x684.jpg

Jövőkép: A nagy álom, hogy Budapest a székhely, és járjuk a világot. Egyelőre egy kisebb külföldi fellépésnek is nagyon örülnénk. Szeretnénk átlépni a határt, de cél az itthoni közönségépítés is.

Mellékprojektek: Most Ress új albumán dolgoztam, mint producer, egy kollab erejéig, Harmath Soma a yesyes tagja, illetve Unravel néven producerál, Tamás Czirják pedig végtelen formációban dobol, köztük az Amoeba Bandben, a Jazzboisban, de Lajkó Félix zenekarában is, vagy pl Palya Beával.

Szexepil: Olvadó karamell a betonon.

Legnagyobb eredmény, elismerés:
 2019 szeptemberében játszottunk a Budapest Parkban több ezer embernek a Punnany Massif vendégeként, majd az Amoeba Banddel közösen koncerteztünk az Akvárium kistermében, és év végén az AM:PM Music jóvoltából tudtunk rögzíteni pár dalt a SuperSize stúdióban is.

Közeljövőbeli tervek: Megjelent első videóklipünk, egy vadonatúj számhoz. (Ezt már a SuperSize-ban rögzítettük.) A klipet egyébként Miki357 rendezte. A megjelenést követően tervezünk egy remix válogatást a single-ből, és a következő hanganyaggal sem várnánk sokat. A két számból pedig valószínűleg lemez fog majd készülni.

Perrin a Facebookon

fotó: miki357

itt a Hangfoglaló Program induló zenekarai közé is bekerült Perrin új klipje, a July:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1.jpg

Címkék: perrin magyarradar
https://recorder.blog.hu/2020/05/29/magyarradar_perrin
Magyarradar – Perrin
süti beállítások módosítása