Filmrecorder. Minőségi francia limonádé - Szex és pszichoanalízis (kritika)

2020.03.13. 10:59, vferi

szex_es_pszichoanalizis.jpg

Isteni színésznők vonulnak fel a Szex és pszichoanalízisben, ami az a fajta tartalmas közönségfilm, amilyet a franciáknál jobban senki nem csinál. Ez a kritika először a Recorder magazin 79. számában jelent meg.

 A meglehetősen idétlen magyar címet kapott Sibyl vonzereje első látásra az lehet, hogy az utóbbi évtized talán két legjobb európai filmjének a főszereplője játszik benne. Az Adèle életében feltűnt Adèle Exarchopoulos egy érzelmileg labilis színésznőt, a Toni Erdmannban zseniálisat alakító Sandra Hüller pedig egy neurotikus filmrendezőt játszik.

A Sibyl címszereplője és első számú sztárja azonban Virginie Efira, aki Franciaországban már a legkeresettebb színésznők között van, de a nemzetközi filmes világ még Paul Verhoeven idén érkező leszbikus apácás filmjére, a Benedettára vár, hogy behódoljon neki. Efira lebilincselő a kedvenc páciensét regényinspirációnak használó terapeuta szerepében, a rendező, Justine Triet rendező pedig előző filmjéhez (Egy ágyban Victoriával) hasonlóan remekül egyensúlyoz a habkönnyű erotikus limonádé és a hiteles karakterközpontú dráma között. 

Szex és pszichoanalízis (Sibyl) 

mozibemutató: 2020. január 30.
osztályzat: 7,5/10
szerző:
 Onozó Róbert

https://recorder.blog.hu/2020/03/13/szex_es_pszichoanalizis
Filmrecorder. Minőségi francia limonádé - Szex és pszichoanalízis (kritika)
süti beállítások módosítása