A Glastonbury szervezői bizakodnak, csaknem 100 fellépőt jelentettek be

2020.03.13. 12:36, Gaines

glastonbury_headliners.jpg

Az idei, jubileumi Glastonbury június végén lenne esedékes, és miközben a koronavírus-járvány terjedése miatt sorra mondják le vagy halasztják el a kora és késő tavaszi rendezvényeket a Coachellától a SXSW-ig, a britek továbbra is meg szeretnék tartani fesztiváljukat, és több mint 90 nevet tettek közzé a tervezett line-upból.

A Glastonbury idén lesz 50 éves, és Emily Eavis főszervező azt nyilatkozta, még mindig keményen dolgoznak azon, hogy összejöjjön az ünnepi fesztivál június 24-től 28-ig. "Senkinek nincs kristálygömbje, ami megjósolhatná, hogy pontosan hol fogunk tartani 15 hét múlva, mindenesetre szorítunk, hogy a Worthy Farm helyet adhat majd a földkerekség legszuperebb fesztiváljának!" Komoly bizonytalanságra adhat okot ezzel szemben, hogy a brit kormány tudományos tanácsadói szerint előreláthatólag 10-14 hét múlva tetőzhet a járvány az Egyesült Királyságban. Az országban jelenleg még nincsenek betiltva a nagyobb rendezvények, de a miniszterelnök ezt a lehetőséget is kilátásba helyezte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

So, after much consideration given the current circumstances, and with the best of intentions, here is the first list of musical acts for Glastonbury 2020. ⁣⁣ ⁣⁣ As things stand we are still working hard to deliver our 50th anniversary Festival in June and we are very proud of the bill that we have put together over the last year or so. No one has a crystal ball to see exactly where we will all be 15 weeks from now, but we are keeping our fingers firmly crossed that it will be here at Worthy Farm for the greatest show on Earth!⁣⁣ ⁣⁣ As always this is just a taste of what is to come, we plan to announce many more artists and attractions, area by area, over the coming weeks leading up to the full line-up in May. ⁣⁣ In the meantime we post this with much love to all. ⁣⁣ ⁣⁣ (There’s also a non-circular version of the line-up - and full text list - on our website now) Artwork by Stanley Donwood

Emily Eavis (@emily_eavis) által megosztott bejegyzés,

A Glastonbury szervezői mindenesetre egy rakás nevet kihirdettek a már korábban bejelentett fő fellépők, Paul McCartney, Taylor Swift, Lana Del Rey és Diana Ross mellé. A pénteki headliner Kendrick Lamar lehet, Jay-Z, Kanye West és Stormzy után ő a negyedik rapper, aki birtokba veheti a piramis alakú nagyszínpadot. További sztárfellépők az idei új albumával érkező Pet Shop Boys, a második lemezét április elején megjelentető Dua Lipa, ott lehet a Glastonburyn Fatboy Slim, Camila Cabello, Robyn, visszatérhet a Manic Street Preachers, Sinead O'Connor, Suzanne Vega és Skunk Anansie. Felléphet Gilberto Gil, aki legutóbbi a legelső, 1970-es fesztiválon vett részt, Paul McCartney előtt játszhat Noel Gallagher és a High Flying Birds, a Radioheadet pedig két tag szólóprojektje fogja képviselni: Thom Yorke a Tomorrow's Modern Boxes projekttel, Ed O'Brien pedig EOB néven. Az eddig bejelentett nevek 52 százaléka női előadó, vagy vegyes nemi felállású zenekar; Eavis korábbi nyilatkozataiban elkötelezte magát a fesztiválon tapasztalható nemek közti egyenlőtlenség felszámolása mellett. A névsor a szervezők ígérete szerint még bővülni fog, már amennyiben megtartják valóban a fesztivált.

https://recorder.blog.hu/2020/03/13/a_glastonbury_szervezoi_bizakodnak_csaknem_100_fellepot_jelentettek_be
A Glastonbury szervezői bizakodnak, csaknem 100 fellépőt jelentettek be
süti beállítások módosítása