Karakterközpontú balladák Springsteen egyik legjobb tanítványától. Andy Shauf: The Neon Skyline (lemezkritika)

2020.03.06. 10:09, coffinshaker

A Polaris Music Prize-díjas énekes-gitáros-dalszerző legújabb konceptalbuma legalább annyira szól egy barátokkal közös éjszakai sörözésről egy olyan helyen, ahol a csapos már azelőtt tudja, mit fogsz rendelni, hogy kimondanád, mint szakítás processzálásáról. Lemezkritika a Recorder magazin 79. lapszámából.

Előadó: Andy Shauf

Cím: The Neon Skyline

Kiadó: ANTI-

Megjelenés: 2020. január 24.

Stílus: folk pop, szoftrock

Kulcsdal: Try Again

A 2016-os, Polaris Music Prize-zal díjazott The Party szerencsére nem hozott paradigmaváltást Andy Shauf művészetében. Megmaradt a történetmesélős-akusztikus folknál, dalairól éppúgy eszünkbe juthatnak Bruce Springsteen vagy Randy Newman karakterközpontú balladái, mint az Iron & Wine. A The Neon Skyline főhőse a névadó kocsmában poharazik Charlie nevű barátjával, amikor megtudja, hogy exbarátnője, Judy visszatért a városba. Az énekes-dalszerző pedig biztos kézzel vezeti végig a hallgatót a remény, a nosztalgia és csalódás pillanatain, miközben a szövegek párjukat ritkítóan egyensúlyoznak a próza, a költészet és a forgatókönyv határán. Mindezt tényleg a hallgatóval maradó dalok formájában.

8/10

Kollár Bálint

https://recorder.blog.hu/2020/03/06/karakterkozpontu_balladak_springsteen_egyik_legjobb_tanitvanyatol_andy_shauf_the_neon_skyline_lemezk
Karakterközpontú balladák Springsteen egyik legjobb tanítványától. Andy Shauf: The Neon Skyline (lemezkritika)
süti beállítások módosítása