Az igaz szerelemig, igen – OHNODY: Egy igaz szerelem (lemezkritika)

2020.02.10. 16:39, RRRecorder

ohnody_akvarium.jpg

Hegyi Dóri először közreműködő énekesként vált ismertté, úgyhogy már azelőtt tudni lehetett, hogy jó énekesnő, hogy OHNODY néven 2018-ban Nude címen kihozta első önálló EP-jét. Első, Egy igaz szerelem című albumán azonban már több mint jó énekesnő.

ohnody_egy_igaz_szerelem_300.jpgElőadó: OHNODY

Cím: Egy igaz szerelem

Kiadó: Théque

Megjelenés: 2020. január 24.

Stílus: szerelmes dalok

Kulcsdal: Hideg

Mindig úgy képzeltem, hogy a legtöbb bátorság és a legnagyobb magabiztosság ahhoz kell, hogy valaki törékenységét, szabálytalanságait, akár tökéletlenségeit is vállalja énekesként. Hegyi Dóri közreműködésekben bizonyította, hogy jó, de itt már több: egy nagy énekesnő.

A szerelem születésétől az elmúlásán át az újrakezdésig, és igen, végül az igaz szerelemig eljutó lemez annyira hihető, hogy először ez az érzelmi út volt az, ami lekötött – mármint nemcsak a szövegről van szó, hanem a szöveg, a dallam és az előadásmód által plasztikusan kirajzolt személyiség érzelmi útjáról. Csak később derült ki, lett érdekes, hogy ezek ráadásul tök jó dalok. Meg az is, hogy az elektronikát és akusztikus hangszereket használó kíséret (Fodor Máriusz és Kama a társak) ugyan leginkább megtámasztja a dalokat, de azért a megfelelő pillanatokban előtérbe jön, és van, hogy hozzáad a jelenetéshez is (lásd az Egy másik életben megakadásait). A 2018-ban kijött Hideg pedig sokadszor hallgatva is megbabonázóan szép.

8.5/10

Rónai András

OHNODY a Facebookon. Legközelebbi koncert: március 20., Kozák téri Közösségi Ház.

https://recorder.blog.hu/2020/02/10/az_igaz_szerelemig_igen_ohnody_egy_igaz_szerelem_lemezkritika
Az igaz szerelemig, igen – OHNODY: Egy igaz szerelem (lemezkritika)
süti beállítások módosítása